Zeg Roodkapje, waar ga je heen?

liefjasje

Ik heb een rode jas. Het is de perfecte jas, ook al is hij niet blauw, wat ik oorspronkelijk wilde. Het is namelijk een wat langere trenchcoat (trenchcoats zijn duizend keer toffer dan vuilniszakjassen), maar niet zo lang dat ze heel mijn benen bedekken en ik dus nóg kleiner lijk. En hij heeft een capuchon, mijn eerste vereiste. Ik moet namelijk elke dag een halfuur fietsen.

Ik houd van mijn jas.

Maar ik heb een enorm groot dilemma. Als ik mijn capuchon niet op doe, dan wordt mijn haar nat. Als mijn haar nat wordt, ziet het er niet uit totdat ik het weer ga wassen en ik was het niet dagelijks, want dat is sssssslecht. Ik kan me dus echt niet vertonen met natgeregend haar, dat snappen jullie ook wel.
Maar als ik mijn capuchon op doe, zie ik niets meer. Deze capuchon is namelijk te groot (en nee, ik had geen kleinere maat jas kunnen kopen, want die bestaat niet)c. Dit is op zich best wel gevaarlijk als je aan het fietsen bent.

‘Maar Laura, je zou een paraplu kunnen gebruiken.’
Duidelijk dat jij er niets van begrijpt, beste lezer. Fietsen met een paraplu is al een gave, maar volstrekt onmogelijk als er wind staat. Mijn vorige paraplu heeft dit niet overleefd en mijn huidige is me erg lief (hij is paars met witte stipjes, dus je begrijpt waarom), dus dat gaan we mooi niet doen.

Wat is belangrijker, mijn haar of mijn veiligheid? Mijn haar natuurlijk. Dus doe ik toch maar die capuchon op, die ik met mijn ene hand vast houd, zodat ik toch nog wat kan zien.

U voelt het volgende probleem al opkomen: dat vindt je arm een kwartier lang niet leuk om te doen en het is ook niet praktisch als je je hand moet uitsteken, omdat je linksaf gaat (oh en ik kan niet zonder handen fietsen).

Een zwaar leven heb ik, maar dat wisten jullie al. Wanneer is het weer lente?

50 Comments to “Zeg Roodkapje, waar ga je heen?”

 1. Er bestaan sjaals met capuchons. Idee?

 2. Al over een muts nagedacht?

  • Een muts lost het probleem niet op. Een muts bedekt niet mijn haar en ik ga niet mijn haar in die muts doen, dat staat echt belachelijk! Bovendien wordt mijn haar dan enorm statisch.

 3. Ik heb ook nog een rode jas met kap in de kast liggen, moest een beetje huilen dat ik hem deze winter niet aan kon.

  Maarre… Als je je sjaal slim om je capuchon knoopt, dan blijft het best zitten. Ik durf niet te beweren dat je er danniet gek uitziet, maar wat wil je dan: droog haar of gek haar?

 4. Ik heb geen capuchon, da’s ook onhandig :P

 5. Ik heb een groene jas, maar wilde eigenlijk een rode. Waarom ik dit vertel weet ik ook niet.

 6. Ik heb ook geen capuchon. Maar ik hou wel van mijn jas <3

 7. Jij hebt inderdaad een zwaar leven. Hoe zwaar ben je eigenlijk? 48?

 8. koop een muts, muts:)

  • Een muts lost het probleem niet op. Een muts bedekt niet mijn haar en ik ga niet mijn haar in die muts doen, dat staat echt belachelijk! Bovendien wordt mijn haar dan enorm statisch.

 9. Ik doe tegenwoordig maar gewoon mijn wintermuts op. Loop je alleen de hele dag met zo’n zeiknat ding in je handen (of je doet ‘m in je tas, maar dan wordt daarin alles nat…)

 10. Ik heb wel een blauwe trenchcoat, maar met dezelfde te grote capuchon. Ik doe altijd mijn muts op, en dan de capuchon eroverheen, dan zittie precies goed! ;)

 11. Je kunt ook zo’n plastic hoofddoekje kopen waar die oude dametjes mee lopen. Ziet er niet uit, maar wel praktisch. Tenzij alles in je nek drupt, natuurlijk.

 12. Ik heb helemaal geen capuchon. Maar ik hoef ook niet te fietsen. :P

 13. Ik heb hetzelfde probleem, maar ik ga gewoon eskimo style: sjaal eromheen en gassen maarrr.

 14. Die Senz-storm-paraplu’s op de bijgevoegde link zijn ideaal bij harde wind… ook op de fiets… het blijft een gave, maar je paraplu zal de wind in ieder geval wel overleven.

  Groet van de Dwaas

 15. Ik heb juist dat mijn capuchon net iets te klein is, maar als ik hem met mijn hand naar benden trek en blijf vasthouden zit die wel goed. Maar dan moet ik precies wat jij ook zegt, een kwartier lang mijn hand bij mijn capuchon houden.

 16. Een kwartier je capuchon op zijn plaats houden? Loopt de regen dan niet je mouw in? Dat overkomt mij altijd.

 17. Stiekem is het niet zo dat dat van die paraplu niet werkt, maar dat jij als stylequeen Laura gewoon geen paars met rood wil combineren ;)

 18. Haha, heel herkenbaar, het kap-dilemma!

 19. Hahaha, ik zie een kopieer-plakhandeling :P Zeker weten dat je geen muts gaat kopen? :P
  Vroegah hadden ze zoiets als een plastic hoofddoek, soms zie je omaatjes er nog mee rijden, zo’n plastic zak met witte bloemetjes erop :D je kan ook altijd nog gaan voor de paraplupet (paraplu die je als pet/hoed op je hoofd zet) of je zet je zet je capuchon met 80 stevige knijpers vast (onder je kin) zodat hij om je hoofd vast zit. Maarja, dan zou ik wel een nepsnor opplakken, want dan zie je er niet uit en je wil niet zo herkend worden. Is een tunnel van je huis naar de uni graven een optie?

 20. Ik tel met je mee af naar de lente hoor!

 21. Jou probleem is dat Roodkapje geen fiets had, dus die kon dit probleem niet waar jij mee worstelt.
  Vroegah, droegen de dames regencapjes die ze met een snoertje onder hun kinnebak vastknoopten.
  Misschien zijn die nog te koop in het rood (met witte stippen)

  Het is een bekend probleem met capuchons dat ze VEEEEEL te groot zijn.
  Zelfs een Hulkenharses past er niet goed in.

 22. Gniffel, ik wilde bijna iets over een muts zeggen, maar je hebt er al een paar keer antwoord op gegeven (haha). Het is jammer dat er geen touwtje door de capuchon zit, dat was namelijk een stuk veiliger, maar helaas ook een stuk gekker, geweest. Is dubbelzijdig tape op je wang plakken een idee?
  Succes en duimen dat het niet gaat regenen dan maar. ;-)

 23. al aan een douchekapke gedacht?

 24. Armspieren kweken ;) En knipperlichtjes op je fiets installeren, haha!

 25. Het zit jou ook niet mee hè?! Wat een dilemma weer!

 26. Wat heb je het toch zwaar, Laura… maar for what it’s worth, ik vind je jas superleuk!

 27. Wind en een paraplu zijn inderdaad geen goede combinatie. Helaas.

 28. Hee, ik heb ongeveer dezelfde, maar dan in het KLM-blauw, zoals ik het zelf noem. De capuchon opzetten is geen optie. Muts, sjaal en paraplu it is…

 29. hahahaahha
  Die jas heb ik ook !
  Ik dacht dat ik de enigste was die een probleem had met zijn capuchon (:

 30. Volgens mij is er maar één oplossing voor dit probleem: geen regen meer. Nu zag ik een paar dagen geleden een voorspelling van een paragnost die zei dat het in 2013 niet meer gaat sneeuwen, regenen en waaien. Dus nog even volhouden en dan is je probleem verleden tijd :)

 31. Denk dat het hoog tijd wordt dat jij een auto krijgt :D

 32. Oh nee, geen paraplu. Zeker af te raden. Ben een keer tegen een auto aan gereden omdat ik met een paraplu fietste. Ik au, auto au (spiegeltje lag eraf, hihi). Niet fijn.
  Heb je geen handige moeder/oma/tante/buurvrouw (haha, goede buur…)/vage kennis die de capuchon kleiner kan maken?

 33. Nou ja, ik weet het ook niet. :( Het is gewoon vervelend. :(

 34. Helaas regent het in de lente ook ontzettend vaak. In ons kleine kikkerlandje.

 35. Ik draag ook jassen zonder capuchon, maarja ik fiets ook bijna nooit. Een paraplu zou idd niet werken.

Leave a Reply