(G)een vies, oud mannetje?

262795_453296551400001_1020182025_n
Deze foto stond op de Facebookpagina van Dionne’s blog met als onderschrift: “Ik heb vandaag Laura (www.lauradenkt.nl) ontmoet en ze wilde per se op de foto met een paaltje en een agent die uit een auto stapte.”

Ik had afgelopen woensdag niets te doen, dus vroeg ik of iemand met mij een gekke actie wilde doen en die iemand werd Dionne.
Die dag werd er een belangrijke vraag beantwoord: zou Dionne een vies, oud mannetje zijn of niet? Voor het verhaal zou het spannender geweest als ze het wel was geweest, maar gelukkig was ze een gewoon (nou ja, gewoon) meisje van ergensindetwintig. Wel zonder rode jas aan, waar ze het tachtigduizend keer over gehad heeft dus waarom niet zou je denken, waardoor we helaas niet matchten (is dat een woord?).

Het plan was dit: ik zou drie gekke/rare/leuke/lieve acties bedenken en Dionne mocht kiezen. Ik had zo mijn voorkeur, maar die bracht ik uiteraard niet naar voren, ik was volstrekt onpartijdig, neutraal en objectief. Gelukkig koos Dionne toch het plan van mijn voorkeur, heel knap dat ze raadde dat ik die wilde ondanks mijn pokerface (p-p-p-pokerface).

Het plan was dit: doen alsof we toeristen waren (die heel slecht Engels konden).
Probleem 1: uit welk land zouden we dan komen?
Probleem 2: ons uiterlijk. Het zou het makkelijkst zijn als we ons konden voordoen als Japanners, maar eh ja, iets met blondachtig haar en blanke huid.
Oplossing: we besloten dat we uit een Scandinavisch land kwamen, Dionne gaf ons de Noorse namen van haar vrienden (iets met Reinhilt ofzo?), maar ik wilde Ronja heten (RONJA DE ROVERSDOCHTER). Wat Zweeds schijnt te zijn. Lekker boeiend. Maar het mocht niet van Dionne, want dat was te obvious.
‘Dan kan ik net zo goed Pippi heten.’ zei ze.
Meesterlijk idee.
Uiteindelijk werd ik Pippi vanwege mijn haar en zij Ronja. We oefenden ons Scandinavisch brabbeltaaltje.
‘Je klinkt Italiaans.’ zei Dionne.
Beledigd liep ik weg en pas na een halfuur huilen was ik gekalmeerd. We gingen naar de Gevangenpoort in Den Haag, als Nederlanders. We volgden ook de rondleiding (we zijn onder andere in de cellen geweest, waar een oud stelletje zonder schroom op de plee ging zitten..) en we gingen net van de ene cel naar de andere, toen mevrouw de rondleidster vroeg: ‘Zijn jullie Nederlands?’
‘Eh… Ja.’
‘Oh ja, want ik dacht dat jullie misschien Engels waren.’
Is onze toeristenactie toch nog gelukt.

(bovenstaande foto is een poging tot toeristenfoto, ik was alleen mijn roze camera en Hello Kitty-backpack vergeten mee te brengen)

31 Comments to “(G)een vies, oud mannetje?”

 1. ..en je buiktas, en je sportschoenen + sokken + afritsbroek + zonneklep.

  Hee maar, je zegt: ‘..een gewoon meisje (nou ja gewoon)’ en daar ga je verder niet op in en dat frustreert mij. Mijn stiefvader doet dat ook altijd.

 2. ‘…Die heel slecht Engels konden…’ Het Nederlands was ook niet al te best? Hahah ;)
  Wel een geniale actie. Dat dan weer wel!

  • Ik weet oprecht niet wat daar fout aan is :P Je kan toch ook zeggen: ‘Ik kan niet zo goed Engels.’, als vaardigheid zeg maar.

   • Ik heb altijd geleerd dat het fout was, je moest er ‘spreken’ achter zetten. Anders kreeg je ‘die heel slecht engels konden.. wat? fietsen? hinkelen?’ mja, iets in die richting :P

 3. Haha leuk geschreven! En een leuke actie ook, als Japanner weet je al wel meteen wat he moet zeggen.. ‘Would you take a picture please.’

 4. “ik was volstrekt onpartijdig, neutraal en objectief” zoals altijd, daar sta je om bekend :P
  Trouwens, ik zou je nog ergens aan herinneren.

 5. Inderdaad, leuke actie, haha ^^

 6. Haha, die foto ;) En dan vooral dat onderschrift… al moet ik zeggen dat een Japanner, of wat mij betreft Pippi, waarschijnlijk eerder politie te paard had gezocht voor een foto ;)

 7. Japan’s ging sowieso niet want je was je camera vergeten…

 8. Hahaha, dat klinkt als een zeer geslaagde actie!

 9. Ik lag in een deuk bij het lezen van `een half uur huilen`.
  Geweldig!

 10. Haha, werd je erg aangestaard?

 11. Weet je wel zeker dat het een agent is? Ik mis de sirene lampen en strepen op de auto…

 12. Ha ha! Japans, Scandinavisch, Engels… Je bent behoorlijk internationaal ;-)

 13. Hahahaha ‘meesterlijk idee’. Ik moet heel erg lachen :P Leuke actie, ik wil ook uit Noorwegen komen!

  P.s. Mijn jas is knalblauw, dus dat wordt pas echt onmatchen (dat is zéker geen woord) op de 28e…

 14. Hahaha! Een beetje gek ben jij wel hè?

 15. Dat is best leuk om te doen als je niets te doen hebt. Weer eens wat anders dan uitgezakt voor de TV hangen :P

 16. Klinkt alsof het erg gezellig was!

 17. HILARISCH!!!!

  Leuk om zo je medebloggers te leren kennen haha.

Leave a Reply