Uw blogger is blij

Het was november en ik zocht een stage voor mijn minor Journalistiek en Nieuwe Media. Ik kan u vertellen: dat is zo makkelijk nog niet. Je wilt liever niet stage lopen bij het plaatselijke sufferdje. Het is niet zo handig als je stageplaats Zwolle is wanneer je in Oegstgeest woont. En als je dan iets hebt gevonden, moet je maar geluk hebben dat je uitgenodigd wordt naar aanleiding van je mailtje. En het is al helemaal een wonder als je op basis van dat gesprek aangenomen wordt.

In september was ik nog met een vriendin naar het Letterkundig en Kindermuseum in Den Haag geweest. Ik studeer Literatuurwetenschap. Het museum is awesome. Eén plus één is twee.

Ik belde. Ik kreeg iemand aan de lijn die zei dat ik moest mailen naar die en die.

Ik mailde naar die en die.

Het e-mailadres klopte niet.

Ik belde weer en kreeg het goede e-mailadres.

Ik mailde naar die en die.

Het e-mailadres klopte weer niet.

Dacht ik, want opeens kreeg ik een mailtje met een uitnodiging voor een gesprek. Het gesprek vond plaats en ik werd geschikt bevonden.

Dikke prima, denk je. Maar zoiets moet wel goedgekeurd worden door je stagedocent. Hmm ja, tja, ja, zei hij. Het is op de grens van wat we toestaan, maar vooruit, het mag wel.
Nu moet je weten, de universiteit is zo makkelijk nog niet. Want dan moet je een stageplan schrijven die goedgekeurd moet worden door diezelfde stagedocent. En dan moet het nog goedgekeurd worden door de examencommissie.

Inmiddels was het al januari en dat terwijl de stage in januari plaats zou vinden. Ik stond doodsangsten uit, want wat als het niet werd goedgekeurd door de examencommissie? Het was immers op het randje. Maar je raadt het al: het is goedgekeurd!!!!!!!!!!

Sinds donderdag loop ik stage, maar wat doe ik dan zoal? Nou, lief lezertje, vanaf 8 maart komt er een tentoonstelling over Jan Siebelink in het Letterkundig Museum. Daarbij wordt een wandelapp gemaakt, die zich richt op het centrum van Den Haag (een aantal van Siebelinks romans spelen zich daar af) en een audiotour. Ik ga daarmee helpen.

Wat ik daarvoor moet doen? Nou, ik moet bijvoorbeeld morgen naar Ede om Jan Siebelink te ontmoeten. Ik houd nu al van mijn stage.

Oftewel: mijn dag kan niet meer stuk. Zelfs de sneeuw en kou kunnen het niet meer verpesten.

(En oh ja, dan nog wat minder goed nieuws misschien: in januari loop ik fulltime stage en daarna drie dagen + 2 dagen college en ik moet ook nog een scriptie schrijven.  Daarnaast schijn ik ook nog vrienden, familie en een vriendje te hebben die met me af willen spreken. Druk druk druk, dus vanaf nu ga ik om de dag bloggen. Wellicht dat ik in maart, dan is mijn stage afgelopen, wel weer naar vijf dagen ga, maar dat zie ik dan wel weer. En nee, ik zal niet stoppen met bloggen, wees maar niet bang!)

62 gedachtes over “Uw blogger is blij”

 1. Wauw, dat. is. gaaf. Ik wil ook stage lopen! :) En naar dat museum natuurlijk, voor het zaaltje met Laura, dat moet nu te regelen zijn (whahaa). Extra stageopdracht…

 2. Wat een kans!
  Ik zou wat tips vragen over het beginnen van een boek.
  Het adresje van een uitgever is ook wel handig.
  Frappant dat je Zwolle noemt ; weet dat je het ver vind.
  Toch is het nog geen uurtje na Ede.
  Een beetje poëzie kent dhr. Siebelink vast ook wel.
  Als je viooltjes voor hem meebrengt, leg ze niet neer,
  want hij heeft de neiging er op te knielen…. Hihi
  Grapje hoor. Ik heb een aantal boeken van hem geschreven.
  Ik ben jaloers.

 3. Uhh ik ken Jan Siebelink dus niet… Maar wel hartstikke leuk voor je! (Klinkt hopelijk wel echt gemeend)
  Het lijkt mij trouwens dat het ‘die’ moet zijn in de zin ‘Daarbij wordt een wandelapp gemaakt, dat zich richt op het centrum van Den Haag..’ of is het ‘het app’? (Ik weet dat nooit met die nieuwe woorden, haha)

  1. Oei, dat is wel ernstig dat je hem niet kent haha :P Zegt ‘Knielen op een bed violen’ je wat?

   Je hebt gelijk, het is de app, ga het even aanpassen!

 4. Gefeliciteerd met je stageplek!
  Ik wist niet van het bestaan af van het letterkundig museum. Waar moet ik zijn? Is het de moeite waard? Of mag je op vraag 2 nu geen eerlijk antwoord meer geven nu je er van bent? :)

  1. Den Haag en natuurlijk is het de moeite waard haha. En dat zeg ik niet, omdat ik er stage loop, want ik ben er zelf ook daarvoor geweest en toen vond ik het heel leuk :)

  1. Ik heb een geheimhoudingscontract moeten tekenen, dus waarschijnlijk zal ik er niet zoveel over bloggen. Maar sowieso wel ten tijde van de tentoonstelling, want jullie moeten natuurlijk allemaal komen :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.