Dit is geen blogje over Moederdag

geenmoederdagkaart

‘Wat wil je voor Moederdag?’ vroeg ik aan mijn moeder.
‘Ik hoef niets,’ antwoordde ze. ‘Ik wil alleen dat al mijn kinderen komen eten op zondag.’
Daar geloofde ik natuurlijk geen bal van.

Dus vandaag (ja, dit blogje komt om 23:45 uur online, dus dan is het nog Moederdag), liep ik naar beneden, gaf ik haar een kus en zei: ‘Dat is het enige wat je krijgt voor Moederdag.’
‘Dat is goed hoor.’ zei ze.

Ja hoor. Ik zeg ook wel eens tegen mensen van: oh nee, ik hoef niets voor mijn verjaardag en oh, kijk maar of je naar de voorstelling komt joh. Maar dan denk ik stiekem: Maar ik houd zo van cadeautjes en ik wil heel graag dat je naar de voorstelling komt (jullie moet ook komen, aanstaande donderdag, vrijdag en zaterdag in Leiden, Elektra is gek, zie www.cuculum.nl, ja, dit is sluikreclame). Dus ging ik met mijn broerTJE op pad.

Allereerst konden we geen parkeerplaats vinden. Ten tweede kwamen we in een winkel met frutseldingetjes, waar een witgeverfd houten hartje vijftig euro kost (iknoemgeennamenrivieramaisonmaarhoutenhartjeskanikzelfookwelmaken). Ten derde kochten we een cadeautje voor Moederdag en toen zei het kassameisje: ‘Dat zal ze vast leuk vinden.’ Toen ben ik uiteraard flink uit mijn slof gegaan, want: ‘HOE WEET JE DAT NOU, KEN JIJ MIJN MOEDER OFZO? NOU HE, NOU NOU?’ Ten vierde regende het.

Uiteindelijk hebben we haar vandaag een kaart gegeven (let op: geen Moederdagkaart!), waarin staat dat we geen cadeau geven en dat ze niet moet verwachten dat ze er volgend jaar wel één krijgt en dat we  het geld voor de cadeautjes van de afgelopen jaren terug willen. En oh ja, ook nog een cadeautje (maar geen Moederdagcadeautje hoor!).
Vond ze stiekem toch best leuk.

15 gedachtes over “Dit is geen blogje over Moederdag”

 1. aaah. Vandaag heb ik van Community geleerd dat als iemand zeg ik hoef geen cadeautjes dat het de gouden regel is dat ze het wel willen …

 2. Haha, origineel ^^ Mijn moeder hoeft ook nooit echt cadeautjes, zoveel aandacht besteden we er hier ook niet aan. Ook omdat ik gisteren alvast mijn verjaardag vierde.

 3. haha, leuk! Mijn moeder wilde vroeger altijd al een cadeautje wat we zelf gemaakt hadden en geen kruimelend ontbijt op bed, dus heb ik ontbijt UIT bed gegeven met een handgemaakt cadeautje :P

 4. Mijn moeder wilde ook al niets. Dus toen heb ik net zo lang gezeurd tot ze wel iets wilde. Dat was een beetje jammer, want ze wilde geurolie voor in bad in een niet-zo-lekker-zeg-maar-gerust-vies-geurtje.

 5. Ik doe nooit aan moederdag…. ik roep altijd ja het is altijd al moederdag.. je bent altijd mijn moeder…. of ik doe het om de 5 jaar,.. maar dan vergeet ik ookalweer wanneer die 5 jaar om zijn…

  Gister wilde ik wel iets zelfgemaakts (??) geven.. maar ze wilde niet in de wc pot komen kijken toen ik haar riep… beetje jammer weer… [niet echt gebeurd hoor, maar ik wilde dit grapje zo graag maken en bij jou kan dat gewoon]

  Dus kreeg ze gister een puzzel… die ze zelf kan maken.. heeft ze ook iets zelfgemaakts. (??)

 6. En ik al die jaren maar denken dat het ‘sluipreclame’ is.

  Carry on.
  (dit zijn van die momenten dat ik heel gelukkig ben dat ik onder een pseudoniem schrijf)
  (en nu bedenk ik dat ik al had gezegd dat ik mee op schoolreisje ging en dus alsnog uitgelachen kan worden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.