Wat ik wél leuk vind aan honden

Dionne wilde een blogonderwerp. Lief als ik ben, gaf ik die: wat ze wél leuk vindt van katten. Dionne is namelijk een hondenmens (ja echt waar, ik kan het ook niet geloven), maar ze heeft ook een kat in huis en dat vindt ze niet altijd even makkelijk. Goed, ze ging de uitdaging aan, maar dan moest ik ook een blog schrijven, als kattenmens, over wat er wél leuk is aan honden. Oei.

– Kleine hondjes kunnen best schattig zijn. Dan heb ik het niet over chihuahua’s, maar iets groter. Puppy’s zijn ook heel schattig. Grote honden die tegen je aan springen daarentegen.
– Honden zorgen ervoor dat je aan je beweging komt.
– Als je de hond uitlaat, komt je naast aan je beweging ook weer aan je sociale contacten wat waarschijnlijk alleen maar bestaat uit hondenpraat, maar goed.
– Ze zijn heel enthousiast als hun baasje thuiskomt.
– Ze zijn sowieso te heel enthousiast, willen altijd wel spelen, geven veel aandacht.
– Honden worden soms ingezet door de politie en je hebt natuurlijk ook blindengeleidehonden.
– Het is handig voor als er inbrekers zijn tenzij je een hond hebt dat alleen kwispelt bij inbrekers.

En dat was het wel. Want katten zijn natuurlijk veel leuker. Overigens staat de vacature vriendschap-met-Laura-als-je-een-kat-hebt nog steeds open, want mijn vrienden willen geen kat nemen voor mij (superflauw).

19 gedachtes over “Wat ik wél leuk vind aan honden”

  1. Huuu honden zijn eng. Net als paarden, dubbel huuu. Ik maak alleen een uitzondering voor kleine hondjes die eruitzien als een harige sneeuwbal en daardoor geen poot kunnen verzetten zonder om te rollen.

  2. Honden zijn niet altijd enthousiast en blij als hun baasje thuiskomt, sommige honden zijn ook heel sloom en laten nauwelijks emotie zien… of zijn heel vals… of heel bang. Honden zijn ook vies, ze eten vaak paardenpoep en rollen in dode kadavers. Die van mij zat laatst nog in een dode rat te rollen (zo’n vieze verdroogde) en die van de buurvrouw rolt graag in dode vissen. Maar goed, honden hebben natuurlijk ook zo hun leuke kanten, idd. Ze kosten wel veel tijd!

  3. Haha ik hou ook véél meer van katten! :D (Honden zijn wel lief hoor.. maar zo onberekenbaar ofzo). En mijn kat is denk ik te kattig om te knuffelen. Eigenlijk issie alleen maar lief voor mij..(a)

  4. Ik heb een bloedhekel aan 99% van alle honden. Zeker als ze springen en de hele tijd voor je voeten lopen. En dan nog piepen als je er per ongeluk op gaat staan. Katten heb ik niet echt een mening over. Die doen altijd maar wat ze zelf willen. Prima.

    1. Nee, gaat niet, woon in een studentenkamer :( Mijn ouders hadden vroeger katten, maar mijn vader wil het nu niet meer helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.