Ze zijn er weer!

Het is al bijna september. Voor jou betekent september misschien weer beginnen aan nieuw school/studiejaar of verder werken na een fijne vakantie, maar voor mij niet (oké ook wel, maar nou ja, he, je snapt me wel, straks). Bijna september betekent dat augustus bijna afgelopen is en augustus betekent: chocoladekruidnoten.
‘Uh Laura, Sinterklaas is pas eind november weer in het land hoor.’
‘Eh lezer, ik ben toevallig verslaafd aan chocoladekruidnoten, dus houd je mond AND GIVE IT TO ME.’
Ik wachtte en wachtte. Het werd 20 augustus, 21 augustus, zelfs 22 augustus, maar die krengen waren er nog niet. Totdat ik zaterdag aan het eind van de middag een berichtje op Twitter kreeg: ze waren er weer bij de Kruidvat!

Alleen ik was een weekendje weg naar Nijmegen met mijn vriendje. En we waren net teruggelopen van het centrum. En het was bijna vijf uur. Maar de dag erna zou het koopzondag zijn. Zou zijn ja.
Nu moet je weten dat Nijmegen drie Kruidvaten/Kruidvatten (???) heeft binnen een straal van 500 meter, maar denk maar niet dat die open waren. Het was namelijk geen koopzondag.

Mijn handen begonnen te trillen, maar toen dacht ik: ach joh Laura, morgen ben je weer in Oegstgeest en dan koop je ze daar. Nog één dag zonder kan toch wel, je bent immers drie maanden clean geweest.

Dus ik kwam bij de Kruidvat de volgende dag. Ik zag Kruidvatmensen de schappen vulden en dacht vol angst: wat als ze ze nog moeten pakken? Maar toen ik dichterbij de kassa ben, zag ik de dozen al staan. Ik kwam dichterbij en dichterbij en- het waren gewone kruidnoten.
‘Zijn er ook chocoladekruidnootjes?’ vroeg ik aan een Kruidvatjongen.
Hij keek me verstoord aan.
‘Nee.’
‘Weet je wanneer die wel komen?’
Nu keek hij me aan alsof ik gek was.
‘Nee.’
Ik dacht dat ik gek werd.

Zo dichtbij en toch zo ver weg. Zo voelde het. Huilend kocht ik dan maar een chocoladereep, maar het voelde niet hetzelfde. Tot ik opeens bedacht dat ik de dag erna een afspraak in Leiden had. En dat Leiden (op zijn minst) twee Kruidvaten/Kruidvatten (???) heeft.

Ik kon bijna niet slapen van de spanning, maar uiteindelijk brak de ochtend toch aan. Zo snel als ik kon, fietste ik naar de Kruidvat bij het station. Ik parkeerde mijn fiets en kon ze al bijna ruiken… Jaaaaaa, ze hadden chocoladekruidnoten!

De caissière keek me raar aan en de rest van de wereld ook (ik zei tegen mijn moeder dat ze er weer waren en ze antwoordde: ‘Lekker tot december in de winkel laten liggen, het is nog veel te vroeg.’), maar ik was weer even het gelukkigste meisje op de wereld. En dat zal ik blijven tot en met december.

(ik heb wel gelijk even een abonnement op het universitair sportcentrum genomen in Leiden, zodat ik de calorieën er meteen vanaf kan sporten)

44 Comments to “Ze zijn er weer!”

 1. Het is Kruidvats. Echt. Trust me.

 2. Verder lijk je mij wel een aardig meisje…

 3. :D Hier liggen ze ook inmiddels al twee weken in het schap. Lekker laten liggen ook…

 4. Voorraad inslaan! Zijn die dingen niet voor eeuwig houdbaar?

 5. Hahahaha. Geniet er van! ;)

 6. Ik ben nog steeds een beetje gepikeerd omdat wij dit jaar geen Sinterklaas vieren. Dus uit protest koop ik mooi geen (chocolade)pepernoten, chocoladeletters, speculaas of marsepein. En al het andere wat bij Sinterklaas hoort ook niet. Hmpf… (:p)

 7. Oeh ik hou van chocolade kruidnoten! (En als jij ze ook al hebt gekocht, vind ik dat ik het ook mag, hihi :) )

 8. Ik hou dus niet zo van kruidnoten, maar wél met een laagje chocolade eromheen. En VOORAL de truffelkruidnoten van Bolletje, OMG! Zijn die er ook al??

 9. hahaha, Laura en haar liefde zijn weer herenigd :b

 10. LEKKER! Volgens mij las ik in één van de eerste blogposts die ik van jou had gelezen (huh dit is een gekke zin) iets over je intense liefde voor kruidnootjes :D

 11. Ok ik ga ze niet gelijk halen want dat gaat me iets te ver maar OOOOH ZO LEKKER :D

 12. Kruitnoten. Afschieten…
  Nee, de bikkels, soort taaitai blokjes.
  Die zijn er helaas zelden, maar ik vind ze
  veeeeeeel lekkerderderderder!

 13. *negeert kruidnoten*

  Hoe was het in Nijmegen? :D

 14. Ik probeer het altijd zo lang mogelijk uit te stellen. Maar dat intense verlangen… Oef

 15. Sta ik vanmiddag in de winkel (HEMA-meisje, jawel!) de chocoladepepernoten bij te vullen, denk ik nog bij mezelf: ”oeh, dat moet ik Laura zeggen! Ze zijn er weer.” Maar ja, je wist het dus al, beetje teleurstellend dit. :(

 16. Aha, dus jij bent de schuldige waarom die dingen nu al in de winkel liggen? Waar is de magie van de sinterklaastijd gebleven???

 17. Ik zie al in een van de comments dat voor mij de tijd van ergernis is aangebroken omdat mensen NOG STEEDS niet het verschil weten tussen peper- en kruidnoten.

 18. Ik zag ze gisteravond liggen. Ik moest lachen, dacht even aan jou en liep door zonder ze te kopen. Dat mag nu nog niet, want dan moet ik wel erg vaak gaan sporten!

 19. Waarom ben ik ook alweer op dieet? @#URJEWJF#IR(#@U WJF~!

 20. Ik wist serieus al waar het over ging toen ik de titel zag!

 21. En, zijn ze al op? Of doe je er nu uiterst zorgvuldig lang mee? ;-)

Leave a Reply