Broertje, ik heb je

Mijn broertje is vandaag 21 geworden. 21, dat betekent volwassen in alle opzichten. Hoe dan? In mijn hoofd blijft hij voor altijd zes, een schattig jongetje met een iets te groot hoofd en ondeugende ogen.

In groep twee zette hij al de hele klas tegen de juf op. Op een gegeven moment riep de school mijn ouders op om te komen. ‘Mogen we hem wat strenger aanpakken?’ vroegen ze. Dat mocht wel.
Tijdens zwemles had mijn broertje geen zin om onder water te zwemmen (wie wel), dus zorgde hij er gewoon voor dat niemand luisterde naar de zwemjuf. Zo doe je dat.

Je zou denken dat hij nu op zijn minst een dictator is geworden, maar niets is minder waar. Oké, hij schreeuwt heel vaak naar zijn medespelers tijdens het gamen, maar hij is ook bezig met een lerarenopleiding Duits. En iedereen weet dat leraren Duits niet zoveel gezag hebben (jawohl).

21 dus. En mijn broer is ook al 30. Ooit was mijn broertje zes, ik tien en mijn broer zestien. Dat vonden we heel grappig. Nu schijnen we alledrie volwassen te zijn. Gekkigheid, zeg ik je, gekkigheid.

14 gedachtes over “Broertje, ik heb je”

  1. In de tijd dat ik fanatiek blogs las en nog geloofde dat ik ooit mijn eigen blog zou beginnen en daarmee wereldwijde bekendheid zou verwerven ondanks het kleine ongemak van een taal die enkel in een betekenisloos rotlandje gesproken, was jij mijn grootste voorbeeld. Toen verloor ik alle hoop en las enkel nog kranten maar een aantal weken geleden besloot ik uit nostalgie te googelen of je nog leefde en hoe gelukkig was ik toen ik je blog vond.
    Verwacht een nieuwe meelezer. Poging 392 om een enthousiast blog bij te houden ben ook ik weer begonnen. Inmiddels ben ik bovendien volwassen (het slaat helemaal nergens op, ik vermoed dat het een grap is en dat ik binnenkort wakker word om te ontdekken dat ik simpelweg enkele dagen in een soort matrixachtige badkuip heb doorgebracht) en kan ik me niet voorstellen dat mijn kleine broertje ooit eenentwintig wordt. Het is nog altijd zo klein en zesjarig nu.

  2. Gefeliciteerd met je broertje! En op een of andere manier vind ik juist die dictatoriale stijl heel goed passen bij een leraar Duits. Ik heb het vak om die reden meteen laten vallen.

  3. Gefeliciteerd! Super grappig, toen de schrik van de leraren en nu zelf onderweg om leraar te worden. En nog wel Duits! Toch niet bij iedereen een favoriet vak. Ach hij had ook leraar wiskunde kunnen worden ;)

  4. Gefeliciteerd nog! Ik herken het wel, kan me ook nog steeds moeilijk voorstellen dt mijn kleine zusje, die gisteren nog in de buggy met haar krulletjes en meisjeskleding voor jongentje werd aangezien, opeens 21 gaat worden dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.