Andere Laura

https://www.instagram.com/p/BO0HVHsAs1f/?taken-by=lauradenktwel

Mijn ouders zijn echte trendsetters. Ze noemden mij, je raadt het misschien al, Laura en plotseling heette de halve wereld ook zo. Jan Smit schreef er zelfs (en helaas) een liedje over. Ik zal het hem nooit vergeven.

Op de middelbare school zat ik dan ook met twee andere Laura’s in de klas. Ik was niet gewoon Laura, niet eens dé Laura, maar Laura Bosua, want nou ja, zo heet ik volledig (gelukkig ben ik dan wel weer de enige in de wereld met die voornaam-achternaam-combinatie). Zelfs bij KCV noemden ze me zo, terwijl die Andere Laura’s niet zo klassiek en dus niet in de buurt waren.

Als je denkt dat het daarbij ophoudt, oh nee hoor. Mijn broer moest zo nodig een vriendin krijgen met dezelfde naam. Om je zusje nou bij haar volledige naam te noemen, gaat te ver, dus werd ik gedegradeerd tot ‘kleine Laura’. Aardig accuraat, daar niet van.

Die relatie ging uit en na de middelbare school dacht ik eindelijk van al die vervloekte Laura’s af te zijn. Maar niets was minder waar. Ik raakte zelfs bevríend met een Andere Laura. Die óók filosofie studeerde. Echt, hoe haalde ze het in haar hoofd, doe origineel ofzo. Oké, daarvoor studeerde ze wiskunde en ik kan niet eens wiskunde C op de middelbare school, dus heel misschien is ze wel origineel, maar NOU EN.

Het probleem met deze Laura is dat zij beweert dé Laura te zijn. Ja, mij maakt het ook aan het lachen, ik hoor je wel grinniken. Er is maar een dé Laura en dat ben ik natuurlijk. Ik bedoel, is zij wel eens herkend op straat? Vergeleken met Beyonce? Zijn er colleges in het buitenland over haar gegeven? Nee, inderdaad. Ze staat dan ook als Andere Laura in mijn telefoon. En ik in die van haar. De trut.

Ik denk dat ik de vriendschap maar ga opzeggen. Er kan maar een Laura de beste zijn. En dat ben ik.

14 gedachtes over “Andere Laura”

  1. Ik hoorde toevallig dat Daan (en Anna, maar dat doet er verder ff niet toe) de populairste naam van 2016 is. Er schijnen dus bijzonder veel mensen rond te lopen die ook Daan heten. Natuurlijk kan er maar één echte zijn. En beter ben ik dat niet. Lijkt me een enorme last.

  2. Nouja, het enige voordeel is wel dat iedereen je naam altijd in één keer goed schrijft (je voornaam althans). Ik heb het pas even opgezocht, maar in de afgelopen twee jaar zijn er maar 16 kindjes Hester genoemd en hoewel ik wel wat Hesters ken/tegenkom vind ik het wel precies lekker dat ik over het algemeen de enige ben. (Hoewel ik ook op Esther reageer, overigens.) In mijn zes jaar vwo waren er vooral veel Matthijsen (3) en Hannah’s (3) en dat vond ik toch altijd een beetje sneu voor ze, moet ik zeggen.

  3. Herkenbaar dit. Ik heb twee jaar met twee andere Hanne’s in de klas gezeten. Nu zijn we nog maar met z’n twee; er is dus verbetering…
    Daarnaast heeft mijn neef besloten om te trouwen met iemand die Hannah heet. Je kan je wel voorstellen dat ik dus vaak niet met mijn eigen naam aangesproken word in de familie want nouja ‘Hannah of Hanne, dat maakt toch niet zoveel uit’ *angry face* Ik was hier wel eerst hé ;)

  4. Wat ben je toch een hele lieve meid :P

    Het kan nóg erger: mijn beide zussen hebben een relatie met een man waarvan de naam wel erg op de mijne lijkt (een letter verschil, en nee, niet allebei met dezelfde man :P)

  5. O ik weet hoe dat gaat ja. Werkte ooit met drie collega’s. STel ik me netjes voor Roy-Liesbeth, Roy-Liesbeth hè en de laatste Roy-Liesbeth…fuck en ik ben al slecht in namen. Ik maakte er spontaan De, Het en Een van. De voor de oudste, Het voor degene die er heel vaak was en Een voor wie er een keer was.

  6. Hahah mijn moeder heet Laura en mijn stiefzusje ook, dus dat waren dan de grote en de kleine Laura. Nu is kleine Laura aan het studeren en niet zo klein meer, maar meestal is het wel makkelijk te bedenken tegen welke Laura word gesproken :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.