Types in de trein

indetrein
Zoals algemeen bekend is (of niet natuurlijk), reis ik vaak met de trein. Heel interessant, ik weet het. Tijdens die treinreizen kom ik vaak dezelfde types tegen. Ik zal er hier een aantal op een rijtje zetten:

1. De asociale jongen.
Zijn petje heeft hij zo ver omlaag getrokken dat ik zijn ogen niet kan zien. Hij heeft een koptelefoon op, waaruit  hardcore te horen is. Hij schudt met zijn hoofd mee op het gebonk. Als hij opstaat, is zijn boxershort mijlenver boven zijn trainingsbroek uit te zien. Om je heen zie je dat iedereen zich ergert aan de harde muziek. Maar niemand durft er iets van te zeggen. Deze jongen heeft een grote bek mond, dat weet iedereen.

2. Het huppelkutje.
Ze praat keihard in haar roze BlackBerry om haar bff op de hoogte te houden van het laatste nieuws over haar liefdesleven. Als ze dat onderwerp beu is, gaat ze roddelen over klasgenoten en andere vriendinnen, terwijl ze haar nagels aan het lakken is. Af en toe kijkt ze je vuil aan en bekijkt je ohzó2010-outfit. Om, als ze opstapt, haar Barbieblonde haar nog even lekker in je gezicht te zwiepen.

3. Het lieve omaatje.
Ze glimlacht vriendelijk als je gaat zitten. Het enige wat ze wil is met jou over het weer praten en je een snoepje aanbieden. Geduldig luister je naar de verhalen over haar kleinkinderen, op wie je toevallig heel erg lijkt. Midden in het gesprek valt ze in slaap. Ze snurkt een beetje. Als je opstaat, schrikt ze wakker en biedt je nog een laatste snoepje aan. Als ze het niet ziet, gooi je het verjaarde snoepje in de prullenbak.

4. De zakenman.
Hij is netjes in pak en uit zijn koffertje haalt hij zijn laptop om er nog een paar mailtjes uit te sturen. Hij ziet er serieus en enigszins humeurig uit, maar wanneer hij zijn vrouw belt, blijkt dat hij een klein hartje heeft.
‘Wat eten we vanavond, schatje?’
Als een verliefde tiener blaast hij wat kusjes in de telefoon. Om vervolgens weer snel door te typen.

5. De serieuze student.
Zijn (of haar, ik houd het hier even op zijn, want hij/zij-en is zo irritant) schoot is bezaaid met papieren en boeken. Hij zit driftig aantekeningen te maken en kijkt niet eens op als de conducteur op zijn kaartje vraagt. Hij is hard aan het werk, maar ondertussen is hij aan het smsen over het volgende feestje. Jawel, het is een echte student.

Als ik moest kiezen, zou ik mezelf omschrijven als een serieuze student (met een knipoog). Ik bel wel eens in de trein, maar dan houd ik het gesprek kort en ga ik niet keihard praten. Als ik muziek luister, dan zet ik mijn geluid niet zo hard.

Kun jij je herkennen in één van deze types?

 

23 gedachtes over “Types in de trein”

 1. Ik ben de onopvallende. Als ik al met de trein reis, wat dus nauwelijks gebeurd. Ik ben dat geval dat met een boek zit of stilletjes uit het raam kijkt, of verveeld twitter vol spamt.
  Of we wel, Non of above ;)

 2. haha Ik herken mijzelf niet maar wel de types die je omschrijft. Vooral die eerste is super irritant. En juist omdat niemand iets zegt voelt deze simpele ziel zich verheven boven de rest. Gewoon iets van zeggen als het je irriteert.

 3. Ik zit meestal in de stoptrein. Die oude trein rammelt zo hard van alle kant dat ik mijn muziek best op de hoogste stand kan zetten. Niemand die het hoort, dat heb ik absoluut uitgeprobeert. Zodra de trein stopt, zet ik de muziek zachter. Ik ben dus wel een beetje asociaal misschien. Alleen heb ik geen petje en laat ik mijn uitwerpselen niet in het openbaar zien. =D

 4. Hahah de types herken ik, maar ik ben er ook geen geloof ik? Ik luister gewoon mijn muziek met een knalroze koptelefoon, dat dan weer wel, maar met het volume op zacht…

 5. Wanneer ik in mijn NS-uniform op het perron loop ben ik de opvallendste.. Zodra ik ingestapt ben en ik laat de trein rijden ben ik de onopvallendste persoon in de trein. Reis ik privé met de trein zit ik lekker in een hoekje naar buiten te staren of lees ik een Spits of Metro. Vaak zit ik met de iPhone in de handen te twitteren.. ;)

 6. Nog zo’n onopvallende hier, soms lees ik, maar meestal zit ik gefascineerd uit het raam te kijken. Je typetjes zijn wel herkenbaar :).

 7. Leuk artikel :’D

  En nee, ik heb de naam niet van 500 days of summer :’)
  Op de site girlscene had iemand gewoon bedacht dat je 100 dagen in de zomer foto’s ging maken. Daarvan 100 days of summer ;P

 8. Leuk en zeer herkenbaar! Bij mij in de bus zitten ook nog altijd een paar gillende brug- & tweedeklassers

  ‘OMG we hadden vandaag twee tussenuren! TWEE hele tussenuren, weetje hoe erg…’

  ‘Wiskunde snap ik echt hé-le-maal niets van, en die man stonk ook nog zoooo uit zijn mond.’

  Vroeger was ik ook zo, maar nu zou ik me omschrijven als een serieuze student die veel lol heeft :) In de bus vinden onze meest melige gesprekken plaats. Ik zit eigenlijk nooit met allemaal papieren op mijn schoot, alleen af en toe een boek. Maar ik moet wel toegeven dat ik luidruchtig ben af en toe :$

 9. Vetleuk geschreven!
  Ik herken nog een ander typetje:
  Een buitenlandse man die voor je gaat zitten,
  die je van top tot teen bekijkt, vervolgens gaat bellen
  en in een andere taal gaat praten en je nog meer gaat
  bekijken, haha.

 10. Hele herkenbare typetjes, ik zie ze ook elke keer langskomen als ik in de trein zit.
  Ik ben ook meer de dagdromer, die een beetje doelloos uit het raam zit te staren.
  Maar dan wel met mn muziek volop aan, kan zijn dat mensen die horen maar dat weet ik niet, maar daar denk ik dan ook niet over na. Dus een beetje aso kan er ook nog wel bij, ;)

 11. Ik herken alle types, maar niet in mezelf. Ik ben eerder de student die zo snel mogelijk op plaats van bestemming wil zijn, maar het toch niet kan laten om iedereen in de trein te willen bestuderen ;)

 12. Ik hou van treinen
  En het observeren
  De mens dichtbij
  Het landschap buiten
  Conversatie
  Is goed te verstaan
  Je wilt bijna meepraten
  Gaan de telefoons
  Van hen
  Die niet willen meedoen
  Met het reizen
  Door het leven
  De bellers
  Kun je niet volgen
  Omdat ze spreken
  Tegen de stilte
  Die ze verstoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.