Maar één kusje?!

Bf = boyfriend. Ja, de foto is scheef en nee, mijn vriendje staat niet als ‘bf’ in mijn contactenlijst. Ik heb mezelf erin gezet als ‘bf’ en naar mezelf gemaild, allemaal voor deze foto haha.

Meisjes – sorry mensen die van hetzelfde geslacht als ik zijn – zijn soms best wel raar en vervelend. Ja, ik geef het gewoon toe. Vandaag zal ik hier een voorbeeld van geven. Het slaat nergens op, maar toch doen sommigen van ons het.

Er is een meisje van, laten we zeggen, veertien jaar (op die leeftijd mag dit gedrag overigens nog, maar vanaf achttien jaar wordt het zorgwekkend). Ze is helemaal hoteldebotel van een jongen. Hij is zó leuk, zó lief, zó knap etcetera. Ze zijn helemaal ntb (niet te breken) en ze whmnk (wil hem nooit meer kwijt). Ze hebben namelijk al één maand en dat is al hééééél erg lang.

Tot nu toe klinkt dit niet zo heel erg (alhoewel, die afkortingen…), maar pas op: het gaat nu pas beginnen. Verliefd als ze zijn smsen/msnen/pingen/chatten/whatsappen de jongen en het meisje elke dag. Van die ‘Hoe gaat het, goed met jou, met mij ook, mooi zo, ja’-gesprekken, u kent het wel. Als ze gaat slapen, stuurt de jongen altijd een welterusten-smsje. Hoe hij het smsje eindigt: met drie x-jes.

Maar dan komt die onvermijdelijke dag (want hij komt altijd). Het is half elf, het meisje moet naar bed (‘Ja DAHAG, ik ga echt niet nú al naar bed, mam, ik moet nog whatsappen met mijn vriendje!).
‘Ik ga naar bed, schatjuhh. Xxx’ smst ze.
De jongen, de liefde van haar leven (ze willen drie kinderen en nemen een hond die ze Simba noemen), smst haar terug.
‘Oké, welterusten. X’

Dit is, natuurlijk, een ramp. Misschien kennen jullie die Hi-reclame (of was het niet van Hi) nog wel: ‘Maar één kusje?!’
Wat de F is er aan de hand? Waarom stuurt hij maar één kusje? Houdt hij niet meer van haar? Oh nee, het meisje weet het zeker: hij gaat het uitmaken en dan blijft ze de rest van haar leven alleen, als oud vrouwtje met tachtig katten.

Ze stuurt een smsje terug.
‘Wat is er?’
De jongen denkt: wat is er nú weer aan de hand?
‘Niks, hoezo?’
Ze zucht. Hij snapt er ook helemaal niets van.

Hoe dit gaat aflopen, vertel ik niet. Dat mag je zelf verzinnen.

Maar de boodschap is wel duidelijk: (veertienjarige) meisjes zijn pietluttig wat dit betreft.

Gelukkig groei je er overheen.

49 gedachtes over “Maar één kusje?!”

 1. Hahahahaha dit is zooooo herkenbaar op die leeftijd! Nu boeit het me echt niet als ik maar 1 kusje terug krijg, al krijg ik er geen. Die onzekerheid op die leeftijd.. ;p *onervaren shizzle enzo he ;p

 2. Leuk stukje!
  Stiekem best een beetje herkenbaar, al zou ik niets meer teruggestuurd hebben en een stille oorlog gevoerd hebben door de “dader” even te negeren… :$

 3. Dit gaat natuurlijk fout aflopen, dat kun je op je klompen aanvoelen ;) Maar weet je welke types je ook nog hebt? Van die mensen (vermoedelijk ook vooral meisjes) die alle resterende tekens in een sms vullen met x-jes… Gelukkig ben ik een lui type en vind ik 1 altijd wel genoeg. Bij 0, dan moet je je pas echt zorgen gaan maken :p

 4. Haha, heel waar! Soms doe ik ook maar één x., omdat het anders twee sms’jes worden en dat vind ik zonde :P Maar gelukkig heb ik er nog niemand mee beledigd haha!

 5. Ja belachelijk zeg, maar 1 Xje. Daar kun je toch niet meer aankomen. Het is duidelijk dat de jongen haar niet meer ziet zitten. Subtiele manier om het uit te maken hoor. ;-)

 6. Ik ken vrouwen van mijn leeftijd (26+) die achter ieder woord een dubbele betekenis zoeken. En dan gaan ze vissen. En dan wordt de heer aan de andere kant geïrriteerd. En dan zie je wel, er is wel iets. En dan dikke schreeuwende ruzie. Janken. En drama natuurlijk. En het ligt altijd aan de heer, want dat hoort zo. ;)

  En dan leef je in je eigen soap. En ik denk dan vaak, goh misschien zou het beter voor mensen zijn als ze iets minder soaps kijken en een beetje realistisch gaan leven.

 7. Oh, ik durf nog steeds zo’n kuren vertonen. Niet om het uit te maken hoor, maar om eventjes te laten weten dat ik slecht gehumeurd ben :p
  Arme vriend van mij!
  Ik vind dat x-jes ding trouwens in het geheel moeilijk. Naar een vriendin sluit ik sowieso af met een Xx en ook naar mijn vriend. Maar hoe moet je afsluiten naar een gewone vriend of iemand die je niet zo goed kent? Met zo’n droge ‘groetjes’ en dan je naam?

 8. Wat de F is er aan de hand?

  < Haha, ik moest zo lachen.
  Maar groei je er overheen? Really? Social media staan nog altijd garant voor beeeeeeeeergen aan misvattingen en misverstanden, dat heeft niet alleen met pietluttig zijn te maken.

 9. Vrouwen zijn over het algemeen best erg , vooral ik, een chaoot, overal onzeker over, dus als er iets niet lijkt te kloppen schiet ik in de stress.. Om daarna gerust gesteld te worden, omdat ik me gewoon weer te druk maak. Dus ik herken het wel een beetje ;)

  xx

 10. Hahaha, heerlijk geschreven! Je vergeet wel het feit dat ze een maand later meestal weer een nieuwe scharrel hebben waar ze ‘zo ontzettend veel van houden’ en die ze ‘never nooit meer zullen laten gaan’. Tja, de jeugd van tegenwoordig…

 11. Ohw, ik ken iemand van 20 die nog steeds zo doet… Ik heb dit zelf nooit gedaan. Op die leeftijd had ik sowieso geen eens een vriendje.

 12. Ik denk dat deze relatie niet lang stand zal houden, als hij maar één kusje stuurt vind hij haar vast niet meer leuk.. ;)
  Maar ik herken de ‘maar 1 kusje?!?!’-periode helaas wel, haha. Gelukkig kan ik mezelf nu heel hard uitlachen om hoe ik deed en was als 13/14-jarige.

 13. Mijn god ik begin echt oud te worden, die afkortingen zeggen mij echt helemaal niets whahahahaha. Toch vind ik wel dat op die manier reageren op je vriend zijn charme heeft, Jer en ik communiceren nu in korte ‘opdrachten’; vlees in de koelkast of boodschappen nog niet in huis. ;-)

 14. Ik schaam me ervoor om te zeggen dat het herkenbaar is, maar nu moet ik wel zeggen dat toen ik 14 was het hartstikke normaal was dat de jongen hetzelfde zei en deed. Nu kan dat ook aan mijn vriendjes liggen.

 15. hahahahah zelf ben ik niet zo overdreven, maar idd zijn sommige meiden uit mijn klas al helemaal in de stress als hij geen berichtje stuurt omdat ze 3 maanden wat hebben…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.