Wat zegt ze?

Mijn moeder is een beetje gek. Dat is heel logisch, want ik ben ook een beetje gek (het is erfelijk). Ze praat tegen zichzelf (ook als je naast haar staat in de supermarkt, ik wil niet weten wat ze allemaal doet als ik er niet bij ben), ze heeft haar sleutels een keer in de koelkast (?) laten liggen en: ze doet rare/wijze/grappige uitspraken. Ik zal een aantal hiervan delen:

1. ‘Dronken droppies.’
‘Maar dropjes kunnen toch niet dronken worden?’ Nee, dat dacht ik ook. Mijn moeder denkt daar blijkbaar anders over. Volgens haar kunnen gebakjes ook gek zijn (‘Wat ben je toch een gek gebakkie.’).

2. ‘Oh mijn guttie.’
Tja, is weer eens een ander alternatief voor ‘oh mijn god’!

3. ‘Het is of of, niet en en.”
Natuurlijk altijd in situaties dat je ‘en en’ wil. Héél irritant.

4. ‘En tóch houd ik van je.’
Als ik boos ben. Nóg irritanter.

5. ‘Ik moet plassen als een manke.’
Waar deze vergelijking op slaat? Geen idee. Moeten manke mensen zo vaak plassen dan? Ik zie geen causaal verband.

6. ‘Wat zegt ze?’
Als ze je niet verstaat. Maakt niet uit of je een vrouw of een man bent.

Mijn moeder is een beetje gek. Ze vergeet haar leesbril, terwijl die op haar hoofd staat. Ze stuurt smsjes met alleen ‘ok’ erin. Ze zet dingen die ze wil vragen in het onderwerp van een mail in plaats van in de mail zelf.

En tóch houd ik van haar.

Deed/doet jouw moeder wel eens rare/grappige/wijze uitspraken?

48 gedachtes over “Wat zegt ze?”

 1. Moeders doen altijd vreemde dingen, ik lach me soms ook nog steeds dood om de opmerkingen van me moeder ( soms kan ze zo ordinair uit de hoek komen dat het simpelweg grappig is!)

  Dood normaal, en die vegelijking over dat pissen “Ik moet pissen als een schele bever” wordt door mij regelmatig uitgesproken alsof het de normaalste zaak van de wereld is…

  Onlogische vergelijking? dat kan zo zijn.
  Duidelijk wat ik van plan ben? Absoluut!

 2. Hihihi, net mijn moeder, die doet ook zo maf. Hoewel, sleutels in de koelkast laten liggen is wel erg sterk. Maar mijn moeder heeft de elektrische deken een keer flipperkast genoemd, dat vond ik toch wel enigszins lachwekkend.

 3. Het casuaal verband tussen plassen als een manke en je moeder … een manke zal naar alle waarschijnlijkheid moeite hebben met lopen en dus minder snel naar een toilet hoppen (met alle respect voor de manke medemens :) ) en dus alleen in hoge nood een plasje doen ..

  Hoe gaat het eigenlijk met je nieuwe layout, ben je daar nog mee bezig? (ben enorm nieuwsgierig)

  1. Ehm ja, dat ligt een beetje stil. Ik ga gewoon kijken of ik een gratis lay-out kan vinden die ik leuk vind, want zelf maken gaat hem niet worden, vrees ik.

 4. Ach, mijn moeder kan niet eens SMSen.
  Die opmerking op die manke is grappig, haha!

  Ik ken ook een ‘wat zegt ze’-zegger. En zijn vrouw zegt vaak ‘Wat zegt u?’, waarop hij dan weer antwoordt: “Als u valt, dan legt u!”.
  Dat begint ook behoorlijk vervelend te worden.

 5. Haha, mijn moeder doet en heeft genoeg rare en grappige uitspraken. Nederlands is niet haar eerste taal, dus lidwoorden gaan al wel eens fout. En ze maakt ook haar eigen spreekwoorden, zoals “maak je niet sappig!” ;)

 6. ‘k herken daar inderdaad wel bepaalde eigenschappen van de mijne in :-)
  Dat praten tegen zichzelf bijvoorbeeld en de ok-sms’jes (hoewel die laatste al uitgebreid zijn ondertussen). Mijn mama typt trouwens met woordenboek, wat ook wel eens grappige sms’en kan opleveren, zo kreeg ik ooit ene die ondertekend werd met ‘Oloc’ ipv ‘mama’
  Haar grappigste uitspraken? Goh, de meeste moeten te maken hebben met logische zaken, daar is ze echt verschrikkelijk in. Zo beweerde ze ooit dat als je naar links keek, de boot vooruit ging en als je naar rechts keek, achteruit.
  Haar wijste uitspraak? Heel erg filosofisch: “Het leven… is raar.” (volledig out of the blue)

 7. tja wij schijnen er wel rare uitspraken op na te houden, die ik dus van m’n moeder geleerd heb: taddek = smeerpoets, gebbetje = de spleet in je decoletee zeg maar ;)
  oh en een hele vervelende van m’n moeder: asjeplus! in plaats van asjeblieft

 8. Lieve Laura.,

  Ik ben zelf zo’n gekke moeder, dochter van net zo’n gekke moeder..
  Ik voorspel jou een heerlijke zotte toekomst met veel gekkigheden in de wetenschap dat er iemand is die van je houdt.

  Groetjes,

  Rianne
  (aka Mahaam, doe nu even gewoon ja, de mensen kijken)

 9. Haha, mijn moeder stuurt ook vaak sms’jes met alleen ‘ok’ erin. Verder heeft mijn moeder niet echt rare uitspraken uit het niets, maar we zijn wel twee handen op één buik. We liggen regelmatig helemaal dubbel met z’n beide om helemaal niks.

 10. Ik kan mij heel goed vinden in de uitspraken van je moeder hahahaha….
  Ze klinken mij nl erg bekend in de oren… :)

  (overigens ook dat tegen jezelf praten… Hopelijk heeft dat niets met dement worden te maken want dan heb ik echt een probleem met mn 30 jaar hihi

 11. Hahaha, dat wat zegt ze, zeg ik af en toe ook voor de lol. Vooral als mijn vader dan wat gezegd heeft.
  Vroeger dacht ik dat mijn moeder onwijs goed Engels sprak, maar nu weet ik dat ze maar wat brabbelde in het Engels. Dat doet ze soms nog, heel grappig.
  Als we iets wilde snoepen (van die schuimblokken) zei ze altijd: “Dat is klinkklare kleurstof”.

 12. Haha, heel leuk! Vooral dat dropjes en gebakjes, haha. Mijn moeder zegt ook wel eens van die rare dingen, ze heeft vooral hele aparte koosnaampjes voor mij, haha. Maar ik denk dat alle moeders dat wel hebben, dat dat hun moederschap kenmerkt en zo, haha.

 13. Haha, geweldig! Mijn moeder doet alles omgekeerd – bijvoorbeeld: Wanneer ze iets heeft klaargemaakt in de keuken dan doet ze wat weggegooid moet worden in de vaatwasser en wat in de vaatwasser moet in de prullenbak – ja heul logisch!

 14. Hahaha, wat herkenbaar! Half herkenbaar eigenlijk, want mijn moeder heb ik dit nooit eerder horen zeggen.. Hoewel… Nummer 3 wel. Maar nummer 1 en nummer 6 hoor ik vaker om mij heen. Dit zijn leuke dingen!

 15. Of of maar niet en en die ken ik wel ;P da’s een algemenere uitspraak toch? Hahaa maar volgens mij heb je wel een grappige ma!
  Wij hebben laatst voor mijn moeders 50e verjaardag een heel filmpje in elkaar gezet (gemonteerd duurde hij gewoon 20 minuten!!!) waarin we mijn moeder een beetje voor de gek zetten door haar typische dingen na te doen hahaha, moet er zo hard om lachen!

 16. Ik vind jouw moeder nu al leuk! :) Die uitspraak over dat dronken dropje en dat gekke gebakje doen me trouwens heel erg denken aan die boeken van Lena Lijstje van Francine Oomen, ken je die? Daar komen ook allemaal van dat soort woorden voor. Maar dat zijn dan scheldwoorden :P

 17. Je moeder klinkt echt als een hele toffe moeder zo! Ook al is ze dan misschien een beetje gek. Maar zo’n nette moeder die alleen maar doet wat je verwacht van een moeder zou maar saai zijn..

 18. Mijn ouders hebben een berg van dit soort dingen. Mama-taal noem ik het altijd. Het ergste vind ik nog dat er uitspraken bij zitten waarvan ik dacht dat ze normaal waren en er dus met schade en schande achter heb moeten komen dat die niet normaal zijn. :(

  Maar stiekem vind ik het wel leuk. Stefan en ik hebben ook van die maffe namen voor dingen. Waar wij schik om hebben, en anderen waarschijnlijk denken dat we gestoord zijn.

 19. Hahaha dit klinkt wel een beetje als mijn moeder! Ze vergeet ook altijd waar ze haar bril neer heeft gelegd (en dat zit dat ding dus gewoon op haar hoofd)

 20. ik praat ook tegen mezelf … :P

  mijn mama heeft ook leuke uitspraken … maar ik kan er niet echt op komen nu. vaak met uu en oe dat ze informatie over hoersubsidie ging aanvragen :’)

 21. Mijn moeder zegt ook vaak: dronken droppies.
  En achterlijk gebakje. In plaats van gek gebakkie C:
  En de of of zeg ik meestal tegen vriendinnen ;P

  En me moeder en ik zeggen:
  maar ik hóú toch van je.

  Dus het lijkt er best wel op C:
  Leuke post Laura!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.