Uitspraken van Lies


Bron
Eén van de vele e-cards die ik mijn moeder stuurde op haar verjaardag. Haar reactie? ‘Zeggen mensen dat ook tegen jou, tegen mij ook heel vaak maar dat heb ik je nooit verteld, want ik dacht dat je het niet zou geloven, maar ja nu mensen het ook tegen jou zeggen geloof je het natuurlijk wel, HA, HA.’

Ach ja, dat arme moedertje van mij. Soms wordt ze belachelijk gemaakt door mij. En dan zet ik ook nog haar rare uitspraken op het internet. Toch schijn ik nog steeds haar liefste dochter te zijn (dat ze er maar één heeft, doet er niet toe). Daar ga ik nu een einde aan maken door nog meer gekke uitspraken te delen.

‘Hallo kinderen van het hele land!’
Dit zegt ze tegen mijn broertje en mij. Wij zijn helemaal niet de kinderen van het hele land, alleen van haar en mijn vader. Volgens mij snapt ze het niet helemaal.

Over mijn blog: ‘Dat vraag ik me al de hele tijd af: wat betekent dubbele punt p?’
:p

Piano pele (spreek uit als peluh).
Mijn moeder zit op pianoles (ze praat meer dan dat ze piano speelt, maar goed). Ze gaat echter niet piano spelen, maar ‘piano peluh’. Ja, mijn moeder is een volwassen vrouw.

Zullen we of zallen we? Of: Nous allons.
Lies wil vertrekken.

Een mailtje naar aanleiding van dit blogje:
Ja hoor vind ik goed, zo langzamerhand zullen ze toch wel medelijden met je krijgen denk je niet met zo’ n seniele moeder, ha, ha, nee het is prima hoor, leuk stukje! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Een mailtje naar aanleiding van dit blogje:

Je moet toch eens een horloge gaan dragen want wij doen nooit rond 19.00 u. koffie drinken, maar rond 20.00 u.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Uttenbol.
Meestal ik. Als ik iets stoms of doms doe. Gaat gepaard met het schudden van het hoofd.

‘Dat is een klein detail.’
Als het geen klein detail is.

En ik zal afsluiten met een uitspraak van mijn vader, die erg veel verstand heeft van de hedendaagse muziek.

Vati: ‘Die rapper heet toch Gert Pardoes?’
Bijna, pap, bijna.

Gelukkig zeg ik zelf wel hele normale dingen.

38 gedachtes over “Uitspraken van Lies”

  1. Mijn moeder zegt altijd tegen mijn broer en mij ‘Hallo kindertjes van Nederland’. Een beetje een variatie op wat jouw moeder zegt dus. Het zal wel erbij horen ;)

  2. Geen ‘s’ uitspreken doet mij denken aan vroeger: ik kon geen R uitspreken. “Hallo, ik ben Henze Dhoog” *dubbele punt p*
    Noem je haar wel eens Liesje? Dat vind ik namelijk een mooie naam :) al heet niemand zo echt, dus alle vrouwen die Lis-… of Lies-… heten, moeten er bij mij aan geloven :D

  3. Ach joh, mijn moeder maakt d’r eigen spreekwoorden ;) Andere woorden krijgt ze op een of andere manier gewoon niet goed uitgesproken, zelfs niet als je ze voorzegt (een héél klein beetje zoals Joey uit Friends die Frans leert van Phoebe, dat je echt denkt, hoe kun je het niet goed nazeggen.) En verder heeft ze de gekste zinopbouw, maar dat krijg je als Nederlands in principe niet je eerste taal is. Gelukkig kan ze er zelf ook wel om lachen :)

  4. Dit moet je vaker doen, ongelofelijk leuk! Mijn moeder zegt ook wel eens van die leuke dingen haha, maar dat zet ik maar niet op mn blog want dan krijg ik ruzie met haar haha :P

  5. awesome mom is awesome!

    als ik in het noorden ben word ik regelmatig vrolijk gegroet door mensen die denken dat ik mijn moeder ben (nou fiets in dan op haar fiets en trek vaak een jas van haar aan)

  6. Wel leuk eigenlijk. Een kind dat uitspraken van haar moeder post ipv een moeder die uitspraken van haar kind post. Meestal gebeurt dat laatste namelijk (ook grappig).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.