Oma Laura


Of ik word een oma met een knotje in. Kan ook. En ik had geen grijze pruik, dus dan maar een kinderlijke tekening.

Ik heb geen kinderen, laat staan kleinkinderen. Ik bedoel, ik ben twintig. Maar dat verandert niets aan het volgende: ik zou graag oma willen zijn.

Ik zie het al helemaal voor me. Ik ben de gekke oma (de andere oma is strenger, dus dat maakt mij automatisch de leukste). Ik bak koekjes met de kindertjes, ik maak taarten, ik hang slingers op ook al is niemand jarig, ik prijs tekeningen en knutsels (dat is geen woord, maar dat maakt niet uit), ik dans mee op J4 of hoe de nieuwe K3 dan ook zal heten. Ik heb grijze krulletjes (maakt niet uit dat mijn haar nu steil is en de kans heeeeeeeeeeeel klein is dat ik als oma krullen heb) en van die comfortabele omaschoenen aan. Een oma met wie je lekker kunt knuffelen. Een schattig omaatje op straat dat je vriendelijke gedag zegt. Een oma met twinkelingen in haar ogen. Oma Laura, dat word ik.

Want zeg nou zelf: kinderen krijgen zal vast leuk zijn (of nou ja, het bevallen lijkt me dan weer geen pretje), maar niet alleen maar.  Je moet die kinderen namelijk ook opvoeden. Als oma hoef je alleen maar leuke dingen te doen. Ik kan de kindjes zoveel snoep geven als ik wil. En als ik ze zat ben, zet ik ze voor de tv (als die er dan nog is). Of ik stuur ze naar hun papa en mama (muwhaha).

Ja, dat lijkt me wel wat, oma zijn. Maar oma word je niet zomaar: daarvoor moet je toch eerst moeder worden. Ik denk dat ik daar nog maar even mee wacht.

53 Responses to “Oma Laura”

 1. Zo’n oma zou ieder kind wel willen hebben volgens mij!

 2. Klinkt als een prima oma! Zou haar graag willen hebben, zijn hoeft dan weer niet zo nodig ;)

 3. Hoezo is knutsels geen woord?? Ik heb het in mijn blog van gisteren een aantal keren gebruikt, en het staat er nog steeds. Je moet de spellingscontrole niet altijd geloven. Die verloochend zijn kindertijd ;-p

  Oma worden. Nope, (voorlopig) niet een van mijn aspiraties. Misschien later wanneer ik groot ben.

 4. Klinkt geweldig! Ik ben dol op me oma, haha. En je zou me een leuke oma lijken. :p Veel beter dan zo’n heksenoma, jakkes.

 5. Zie het al helemaal voor me! Echt zo’n omaatje die je volpropt met lekkere dingen ;)

 6. je mag mijn nepoma wel alvast zijn :D

 7. Ja, grijze krullen horen er wel echt bij.

 8. hihi je omschrijft wel ongeveer de oma die mijn moeder is :D (en mn vader, de opa dan ;)) die willen niet standaard oppassen want dan moeten ze ook streng zijn en ze geven veel liever snoepjes aan mn nichtjes :D (en dat weten die 2 dames ook dus die zitten altijd enorm te snoepen als ze bij mn ouders zijn :P)

 9. Dan heb je alvast iets om naar uit te kijken.
  Je kunt natuurlijk ook een man nemen die al kids heeft, dan duurt het misschien minder lang. :-)

 10. Leuk stukje! Oma zijn lijkt me inderdaad super leuk..

 11. hahaha leuk stuk! Oma zijn lijkt me ook best leuk! Ik zie het bij mijn moeder… mijn zussen en ik zijn best streng opgevoed, maar de kinderen van mijn zussen, die mogen opeens alles! Soms zeg ik dan wel eens:’Mam, waarom deed je dat niet bij ons’? En dan zegt ze letterlijk:’Ja maar deze kinderen hoef ik niet op te voeden, dus dat maakt het een stuk makkelijker om andere dingen met ze te doen’. Uhmmm oke mam, bedankt! Alsof wij van die lastige kinderen waren?! (als moet ik zeggen dat ik geen heilige puber was hihihi)

 12. Haha geweldig! Zo’n oma zou ik ook wel willen zijn overigens. :)

 13. Misschien kun je ook wel ergens kleinkinderen adopteren (A)

 14. Whaha mijn kleinkinderen worden ook erg verwend :P.

 15. Heel toevallig had ik het hier pas met mijn vriend nog over. Dat opa en oma zijn me zo leuk lijkt. Lekker spelen en leuke dingen doen en geen lasten! Maar ja, daarvoor zul je toch eerst zelf kinderen moeten krijgen…

 16. Hihi, zo’n oma heb ik (zonder knotje, zonder krulletjes)! Dat knotje staat je goed trouwens..

 17. Stijl haar lijkt me geen probleem, volgens mij heeft 80% van de oma’s met grijze krullen een permanentje (de mijne in ieder geval wel :P)

 18. hahaha ik snap wat je bedoeld ;p

 19. Ik weet nog iemand die in mijn vriendenboekje had geschreven bij “wat wil je later graag worden” dat ze oma wilde worden.
  En die krullen komt wel goed. Dan ga je gewoon in de permanent bij de kapper en terwijl je dan wacht kun je fijn met de andere oma’s over je kleinkinderen praten.

 20. Haha, heel leuk! Ja, ik zou ook graag oma willen zijn, leuk baantje – alleen jammer dat je er niet voor betaald krijgt!

 21. Volgens mij wordt jij een hele leuke oma!

 22. Mijn oma is eigenlijk precies zoals jij oma beschrijft.
  Helaas is ze al een tijdje ziek en gaat het niet goed met haar. Maar als ze straks gaat, dan heb ik er een prachtige beschermengel bij.

 23. Hihi, ik wil ook wel ’n omaatje worden – ‘k hoop alvast dat ik veel gekrompen zal zijn tegen dan. Ben nu 1m80 en ’n omaatje mag écht zo groot niet zijn! en ’t mogen ook wel wat kilootjes bij, niet veel, maar toch ’n beetje meer vulling :-)
  en inderdaad, ’n permanentje, dat moet wel!

 24. Oma lijkt me een pak leuker dan mama! Maar idd, eerst zelf moeder worden he? Dat mag voor mij ook nog wachten…

 25. Beter blijf je als oma wel bloggen :P

 26. Volgens mij word jij een super oma! Ik kan het al helemaal voor me zien. :D

 27. Hihi, ik vind je tekening van jezelf als oma leuk! Ik moet er nog niet aan denken om oma te zijn, maar als het dan toch moet wil ik inderdaad ook zo’n leuke zijn :)

 28. Ow, mij lijkt zo’n toekomst ook heerlijk!

 29. ik zou je wel als oma willen, als je allemaal lekkere taarten bakt;p!

 30. Ik wil ook krulletjes als ik later oud ben! Stijl haar is niet leuk als oma :(

 31. Ben ik dan de enige die steil haar als oma prima vind? Dan kun je beter het knotje in doen dan met krullen ;)

 32. heel leuk artikel weer! Als ik oma ben, dan ga ik mijn kleinkinderen ontzettend verwennen, maar eerst nog even moeder ( over hééél wat jaren!)

 33. Haha, dat ziet er goed uit! Wil je mij misschien adopteren? ;)

 34. Grappig… ik heb nog nooit iemand van jouw leeftijd horen zeggen dat ze graag oma zou willen zijn! Ik denk dat je dan best veel op een collega van me lijkt, die vorig jaar voor het eerst oma is geworden. Ook zo’n lekker gek mens…

 35. Jouw ‘oma ideeën’ kan je zo ook uitleven op de kinderen van je broer… oké, die zijn er vermoed ik ook nog niet, maar het zorgt er wel voor dat je zelf het moederschap kan overslaan. ;) Ik spreek uit ervaring; ik ben altijd degene die met de ‘onverantwoorde’ verjaardagcadeaus komt aanzetten. Van mij komen dus de grootste ‘super soakers’ en ik doe gelijk mee. Dat het huis ‘een beetje’ nat wordt, maakt mij niet uit; ik ben toch zo weer weg! :) (ja ik weet het, ik ben zelf nu net mama en mijn broer is de wraak acties al aan het voorbereiden…)

  • Haha daar had ik nog niet aan gedacht! Maar hij heeft inderdaad nog geen kinderen en dat zal nog wel even duren. Ik ben benieuwd met welke wraakacties jouw broer komt :P

 36. Om eerlijk te zijn, ik vind dat je zelfs al op die oma lijkt. (is een complimentje, niet?)

 37. Haha! Ik zie het ook al helemaal voor me!

 38. Je kunt natuurlijk ook altijd nog weekendpleegouder worden (of is dit ernstige beroepsdeformatie dat ik hier gelijk aan denk?).. Dan heb je een weekend per maand een leuk kind in huis om volledig te vertroetelen en daarna dump je hem weer bij zijn ouders of instelling. Ideaal en je hoeft er niet eens voor te bevallen of jarenlang op te voeden. Met name dat laatste lijkt me aantrekkelijk aan dit concept.. ;)

 39. Lijkt me ook zo lekker makkelijk. Lekker veel snoep geven en laat de kinderen dan maar stuiteren als ze weer thuis zijn bij hun ouders ;)

 40. Mooie conclusie! Ik wacht ook ;-)

 41. Haha, lijkt mij ook heerlijk. En als je ze zat bent stuur je ze naar papa en mama, geniaal!

 42. Trackbacks

Leave a Reply