Bezoekers van Lauradenkt.nl naar zaal 5 alstublieft

Inmiddels blog ik bijna anderhalf jaar. Het is nooit voorgekomen dat er niemand op een blogje heeft gereageerd, mede doordat het Nico Dijkshoorn-gebeuren al snel kwam. Met de maanden stegen ook de bezoekersaantallen.

Ik hoor jullie al denken: ‘Oeeeeh, zou ze vertellen hoeveel bezoekers ze per dag heeft?’
Helaas. Ik hoop dat jullie nog wel doorlezen nu. Ik kan wel verklappen dat het er sowieso meer dan 100 unieke bezoekers zijn per dag en sowieso minder dan 1000 per dag (dat dacht iemand namelijk, maar dat haal ik echt niet haha).

Soms denk ik wel eens na (heel soms maar). Dan kijk ik naar de bezoekersaantallen en dan denk ik: hoe is het mogelijk? Wie zijn al die mensen? Natuurlijk, van een groot deel weet ik het. Familie, vrienden, (vage) kennissen, bloggers. Maar hoe zit het met de rest? Wie zijn die onbekenden die toch mijn blog volgen, hoe zijn ze op mijn blog gekomen en waarom lezen ze het? Natuurlijk zijn er ook veel mensen die via Google of dergelijke komen, maar ik weet zeker dat er ook een aantal lurkers (zo heten mensen die wel op je blog kijken, maar nooit reageren, maar dat is niet erg, jullie zijn sowieso lief dat jullie op mijn blog kijken!) tussen zitten. Wie zijn die mensen? Hoe oud zijn ze? Wat zijn hun dromen?

Stel je voor dat je al die mensen die jouw blog bezoeken in een zaal zou zetten en voor je zou zien. Hoe raar is dat? Natuurlijk is het een heel gaaf gevoel dat zoveel mensen je blog lezen, maar aan de andere kant: het maakt je ook kwetsbaar. Nu blog ik niet zo heel persoonlijk, maar wat als je dat wel doet? Wie leest er allemaal over jouw problemen, liefdes en kinderen?

En als ik dan zo nadenk, denk ik op een gegeven moment ook: stop maar even met denken, Laura. Anders word ik misschien nog gekker dan ik al ben haha.

(en natuurlijk iedereen heel erg bedankt die ooit mijn blog heeft bezocht, heeeeeel lief :D Love you, smak, smak, ntb, wil jullie nooit meer kwijt, wij zijn forevah)

70 gedachtes over “Bezoekers van Lauradenkt.nl naar zaal 5 alstublieft”

 1. hihih Niet te veel denken.. ik kom altijd met plezier naar je blog :D
  Ik weet niet meer hoe ik hier gekomen ben, via via denk ik. Niet via Nico. ehheh

 2. BEST FRENDZZZZ 4 EVAHHHHH.

  Ofzoiets.

  Ik heb ook veel lurkers, maar ben inderdaad blij dat ik uberhaupt bezocht word, want ik kom niet aan de 100 uniek per dag… ;)

 3. Haha, ik houd ook van jou hoor ;)
  Stats bekijken is leuk, net als zoekwoorden bekijken.
  Onlangs had ik op 1 dag echt heel veel bezoekers, veel meer dan gemiddeld. Ik vraag me dan toch altijd af hoe dat kan. Waar dat aan ligt.
  En tja, wie al die lezers zijn…

 4. Ik sta eigenlijk maar weinig bij die dingen stil. Ik vraag me vooral altijd af waarom het ene stukje wèl comments krijgt en het andere niet, of waarom dit wel goed gelezen wordt en de volgende niet… Er is namelijk geen peil op te trekken bij mij :-P

 5. Hee, ik weiger lurker genoemd te worden :P
  Wie ben ik? Kurck
  Hoe oud ben ik? Stokoud
  Wat zijn m’n dromen? Oeh, vannacht ging ik naar de Efteling samen met m’n broertje. Beetje jammer alleen dat er slecht weer aan kwam. Vooral omdat we die nacht in een tentje zouden slapen. De Efteling had er opeens een boomstammenattractie bij. En we gingen in het schommelschip. Kortom: mijn dromen zijn onsamenhangend :P

  1. Haha ik dacht wel dat jij zou reageren! Die boomstammenattractie klinkt goed (doet me denken aan rollercoaster tycoon), misschien moet je het voorstellen aan de Efteling!

 6. Ik let nooit op mijn statistieken (omdat het zo draaaaaaamaaaaaatisch slecht is hahaha), maar ik kan me wel voorstellen dat als je toch wel aardig wat bezoekers trekt dat je daar wel over na gaat denken inderdaad…

 7. Haha het internet is een raaaare plek! Ik ben ook heel nieuwsgierig naar wie de lurkers op mijn blog zijn, maar ik denk niet dat we daar ooit achterkomen!

 8. Ja haha soms heb ik zoiets van: ‘dafuq, wat vinden zij interessant aan mijn blog?’ XD of ‘waarom mijn blog, en niet die andere?’.. ach, ik vind bezoekers leuk en me moeder heeft de link zelfs aan familie in china gegeven, zag ik opeens dat mensen uit Peking mijn site bezochten… ze vonden het geweldig maar snapte er denk ik geen hol van, haha! Maar ’t is sowieso raar je bezoekers voor te stellen.

 9. Leuk hoor dat je blog zo goed gaat en blijft gaan. Je denkt sommige lezers een beetje te kennen, omdat ze reageren en omdat je ze gewoon echt kent. Maar wie zijn inderdaad de mensen die niet reageren, daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar. :-)

 10. Als ik daarover nadenk dan ben ik altijd erg blij dat er eigenlijk niks persoonlijks op mijn blog staat. Dat vind ik tegelijkertijd best lastig, want soms maak ik wel dingen mee die ik zou willen delen. Het lijkt me gewoon niet zo slim om dat op het internet te hebben staan.

 11. Haha ja ik ken het hoor! Al zit ik meestal maar rond de 50 unieke bezoekers, als je dat vergelijkt met de hoeveelheid mensen die daadwerkelijk reageren is dat heeeel veel. Dus ik zou ook niet weten wie dat zijn.
  Al heb ik ook wel af en toe van die bots zoals Google en Yahoo op mijn blog rondzwerven, die worden ook meegeteld volgens mij.

  1. Bij sommige statistiekenpakketen worden bots er automatisch uitgefilterd, zoals bij die van mij. Ik kan zelfs zien hoeveel het er zijn: ongeveer 20 per maand en elke dag tussen de 5 en 10. En dat is met 30 tot 40 unieke bezoekers. Ik denk niet dat er veel meer bots bijkomen als je meer unieke bezoekers hebt, misschien wel dat bots geneigd zijn vaker terug te komen.

  2. Ja, bij mij worden ze niet apart geteld maar ik kan wel zien wie mijn bezoekers zijn, en ik schat inderdaad ook tussen de 5 en 10 unieke bots per dag. Maar dan houd ik alsnog veel meer echte bezoekers dan reageerders over!

 12. Dat lijkt me echt een leuk idee, al je bezoekers in een zaal zetten..haha. Ik ben ook wel benieuwd naar de leeftijd van mijn bezoekers!

 13. ‘Bezoekers van Lauradenkt.nl graag verplaatsen naar zaal 1, ik herhaal: bezoekers van Lauradenkt.nl naar zaal 1 alstublieft. Zaal 5 is helaas te klein.’
  Daar moest ik aan denken toen ik de titel las.

 14. Statistieken bekijk ik niet… ik weet wie er mee lezen, dus die heb ik ook helemaal niet nodig.

  Maarre… als we in die zaal zitten met z’n allen ga je toch wel even een speech houden he?

 15. Lijkt me best een leuk idee. Nog leuker: ik ga voor 100.000 unieke bezoekers per dag en dan zet ik ze in een voetbalstadion. Gaan ze uit hun dak als ik live ga bloggen, haha. Ben je net zo’n popster.

  Ok niet meer dromen Leo!

 16. Ik ben 1 van die mensen die jouw blog volgt ;). Ik heb zelf nog niet zo veel bezoekers (ben 3 weken geleden met mijn blog begonnen), maar vraag me ook altijd af wie mijn blogt bezoekt… =)

 17. grinnik* ik ben al jaloers op jouw minimaal aantal unieke bezoekers per dag hahaha maar je schrijft ook ontzettend leuk, dus het is logisch dat mensen je blog gaan volgen!

 18. Hier denk ik vaak ook wel eens over na. Volgens Analytics heb ik niet zo heel veel bezoekers per dag, maar het is toch een aardige duit. Ook bij mij is het een groep bekenden, maar van de rest vraag ik me vaak af: wie zijn ze, wat doen ze bij mij, wat willen ze van mij? Daarom maak ik het ook nooit té persoonlijk en blog ik voornamelijk voor die groep bekenden.

 19. ha, een hele tijd terug kreeg ik eens een felicitatiemail van WP, dat ik weet niet meer hoeveel bezoeker had. en ik begon dat in de gaten te houden, en begon te schrijven meer om de lezers dan om het plezier. na een paar maanden had ik zin om heel mijn spel op te doeken! ik heb dan maar die teller en zo verwijderd en kijk er nooit meer naar. het is weer leuk nu, en zonder druk!

 20. Ik zie jou al voor me in een zaal de laatste zin zeggen en dan met kusmondjes erbij, haha :P.
  Maar het is inderdaad best wel raar, dat er elke dag zoveel mensen je post gaan lezen en dat sommige ook nog is de moeite doen om een reactie te plaatsen :).

 21. Leuk is dat, ik kijk ook graag naar mijn statistieken, vind ik leuk om te weten. De zoekwoorden zijn ook leuk, maar daar komt bij mij weinig raars uit.

 22. En terecht natuurlijk dat je zoveel bezoekers hebt. Jij laat zien dat er eindeloos veel ideeën zijn en dat heel veel dingen nog niet gedaan zijn. Ik zou zeggen: blijf vooral zo doorgaan, want we kunnen er alleen maar van genieten.

 23. Je bezoekt mij toch ook wel regelmatig..?
  Een beetje poëzie
  is toch ook wel
  een verrijking
  in de literatuur?

  We zullen Kopland en Komrij missen
  Al vond ik Loopjongen van Komrij niet te lezen
  door de vreemde verteltrant.

 24. En hebben zich ook nog wat lurkers gemeld? Ik kom hier nu alweer een tijdje en blijf me altijd weer verbazen over je grappige manier van schrijven, altijd over een onderwerp wat je totaal niet verwacht. Heerlijk!

 25. deze 40 jarige zit ook in de zaal…. *Loop naar voren, pakt de microfoon en maakt duidelijk dat ik dus niet 40 ben maar gewoon 26, 11 maanden op een dag na (klopt dat? nou ja ik ben dus 26) zesentwintig!!! Whoeii..*
  Ik Lurk niet ik reageer gewoon heel actief en onbenullig en eigenlijk heel wijs…
  Trouwens ik ben ook wel voor dat LauraDenktEvent hoor… Maar zullen we het eventueel gewoon een BloggersEvent noemen? voor het geval dat jij niet tegen die druk aan kan… En dan moet er stoepkrijt komen, brievenhoek en natuurlijk de schandpaal…… *draaitdoorwordgek*

  1. Haha ja, dan geef ik jou ook je momentje! Maar je moet toegeven dat 26 al heeeeel oud is.

   Ik denk inderdaad niet dat ik tegen die druk kan (allemaal mensen die met me op de foto willen, handtekeningen zetten, pfff). Maar het klinkt goed, misschien kan jij in het organisatieteam? :P

 26. Als een van de lurkers zal ik je vragen beantwoorden (hoewel ik stiekem wel eens gereageerd heb, maar goed):

  Wie zijn die onbekenden die toch mijn blog volgen, hoe zijn ze op mijn blog gekomen en waarom lezen ze het? Wie zijn die mensen? Hoe oud zijn ze? Wat zijn hun dromen?

  Ik ben via via via via via op jouw blog gekomen. Terwijl ik me verveelde, ging ik een keer naar andermans blogs om de blogs van de reageerders te bekijken en zo kwam ik uiteindelijk bij jou terecht. Ik lees het, omdat het leuke stukjes zijn, leuk geschreven en ze over de meest uiteenlopende dingen gaan en omdat ik weet dat je elke dag blogt, wordt het als het ware een verslaving. Ik vind vooral de fictieve interviews erg leuk (laatst beeldde ik me in dat mijn bed tegen me praatte, is dat een bekende bijwerking?) en je columnachtige stukjes (bijv. over gewoontes van familieleden of in jullie gezin). Wie ik ben: ik ben Aaltsje, ook blogger, maar niet zo actief, momenteel eigenlijk helemaal niet, ik moet nog een jaar nog school en heb een bijbaantje als cassière. Ik ben 17, ik houd van muziek, van chocola en van lekkere dingen bakken. Mijn droom is om een wereldreis te maken of in elk geval veel van de wereld te zien en om later geld te verdienen door iets te doen wat ik echt leuk vind (dus geen kantoorbaan, ik weet nu al: dat gaat hem niet worden met mij). Ik vind stoepkrijt en brieven ook leuk en ik deel de verjaardag met jouw blog bijna. Dus ja, zo ongeveer :)

 27. Een van je ‘lurkers’ meldt zich! Ik bezoek je blog dagelijks en ben niet van plan (met uitzondering van vandaag natuurlijk!) vaker te gaan reageren op je blogjes, anonimiteit boven alles! Maar voor deze specifieke vragen waarbij ik me nogal aangesproken voelde moest ik wel een reactie voor je plaatsen. Hoe oud ik ben? 16 jaar met veel te veel onhaalbare dromen. Door een reactie die ik tegen kwam via andere blogs ben ik bij je terecht gekomen en je komt ook niet meer van me af :). De rede dat ik blog lees is dat je erg goed schrijft, je columns zijn erg origineel; dus ga zo door Laura!

  1. Ik vind dit zo leuk he, dat (nu dus voormalige) lurkers zich melden :D En dankjewel, heel lief, ik ga zeker door!

 28. Ha ha – eergisteren je website vluchtig doorgekeken … dacht das een creatieve meid met een leuke schrijfstijl, die komt als één van de 8 startpagina-tabblads(als je er meer zou mogen hebben had ik er waarschijnlijk twee x zoveel) mij elke dag verblijden met haar stukjes.
  Zit vandaag voor het eerste keer je blogs te lezen … wordt ik bij blog 3 uitgemaakt voor lurker ;- dus bij deze:
  Marjan, of beter je intervieuw met haar (ja was al weer een paar mnd geleden maar soms blijven die dingen hier langer liggen voordat ik er verder iets mee doe) vond ik zo verfrissend (kan dit woord nog anno 2012?) en vooral de titel had me te pakken: ‘Wat zou de wereld leuk zijn als we allemaal eens een diepte-intervieuw hielden met onze regenlaarzen.’ … Geweldig!!! dat ik je ben gaan googlen.
  Ga je dus elke dag/om de dag volgen om mijn kijk op de wereld jong en creatief te houden, als jonge :) veertiger (enne ja echt een veertiger geen 26 snik, dus echt echt oud … not ;-)

  Groetjes Miss Jeannette

  1. Haha wat een leuke reactie is dit :D Ik voel me vereerd dat mijn blog één van je 8 startpagina-tabblads wordt! En ik vind dat verfrissend nog best wel kan hoor :)

 29. Ik weet eigenlijk niet meer hoe ik hier terecht ben gekomen. Maar het is zo gezellig dat ik ben blijven hangen.

  Wist je trouwens dat ‘mijn’ grootste groep unieke bezoekers via ‘Chinese billen’ binnenkomen? Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat deze groep geen trouwe lezers worden die regelmatig terugkeren:-)

 30. Ik volg je nog niet erg lang en ik weet ook hoe ik precies op je blog terecht ben gekomen – vast via Bloglovin – maar je schrijft echt geweldig!

  Je hebt er een nieuwe fan bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.