En dan ben je opeens 21 jaar


Inmiddels zie ik er wat ouder uit.

Het was 24 juli 1991, een prachtige, zomerse dag. De gelukkigste dag in het leven van mijn ouders en de rest van de wereld. Ik werd namelijk geboren. Om 22.22 uur (ja, jullie mogen jaloers zijn). Heel toevallig is het vandaag (oké, ik plaats mijn blogjes altijd om 23:45 uur, dus het geldt niet voor de mensen die dit al heel snel lezen en de datum bij het blogje klopt dus niet) 24 juli. Voor de mensen die niet kunnen rekenen: dat maakt mij 21 jaar.

Het is vervelend, want ik begon 20 net zo’n mooi getal te vinden. 20, dat is wel oké. Je bent geen 16 en dus superonzeker meer. Maar je hoeft ook niet echt echt echt for real echt volwassen te zijn. Dat komt pas als je 21 bent.

21. Dat is dus al bijna 30.

21, het jaar van de veranderingen. Het jaar dat ik op mezelf ga wonen (jeej!), met de minor Journalistiek en Nieuwe Media ga beginnen (jeej!), heel veel brieven aan jullie zal schrijven (jeej!), maar ook een scriptie moet maken (…).

Je zou zeggen dat ik het blijst ben vanwege mijn verjaardag (taart, cadeautjes, mensen die huilen van blijdschap omdat ik 21 jaar geleden geboren ben), maar het is Manon die een gat in de lucht springt. Nu kunnen we namelijk ein-de-lijk naar 21+clubs om uit te gaan. Vergeet haar dus ook niet te feliciteren.

Dan geniet ik ondertussen van de taart.

86 gedachtes over “En dan ben je opeens 21 jaar”

 1. HALLO, waag het niet om de ‘bijna dertig’-zieligheid te gebruiken als er mensen zijn die ECHT bijna dertig zijn ja! Hoewel mijn twintigste levensjaar ook wel echt geweldig was..

  Oh, enne, gefeliciteerd.

 2. Gelukkige verjaardag voor jouw morgen! Ofwel vandaag (als je dit leest) ;)
  Als je nu naar Amerika gaat mag je drinken!
  Ook al eens bij stilgestaan dat nu van je reeds 21 jarig bestaan, je er 7 jaar niet van hebt meegemaakt aangezien je dan lag te slapen? Enge gedachte vind ik.

 3. Gefeliciteerd met je verjaardag. 21 is da best. En manon ook van harte gefeliciteerd. En je hoeft nog lang geen volwassene te zijn hoor. Begint pas bij 30. Voor mijn 30ste dacht ik volwassen te zijn, maar begint pas als de rek uit je huid gaat. Lol fijne dag meis

 4. Haha, volgens mij was 29 juni 1994 de mooiste dag in de wereld. Nee, grapje :b. Nou,Laura je mag trots zijn dat je 21 jaren op deze aarde hebt rond gelopen :) Hartelijk gefeliciteerd en nog vele jaren :D. Ik klink te netjes, nog maar een keer. GEFEEEELICITEEEEEEEEERD.

 5. GEFELICITEEEERDDD!
  En geniet maar lekker van je verjaardag! Want voor je het weet wordt je al weer 23..! (dat wordt ik dus volgende maand.. Ehh help?)

 6. Gefeliciteerd Laura. Ik voelde me ook oud toen ik 21 werd, maar inmiddels ben ik het alweer bijna 2 maanden en dat gevoel gaat vanzelf weg ;)
  Wat ik wel jammer vind is dat na 21 het eerste mooie getal voor je leeftijd pas weer 25 is en dat duurt lang.

 7. Mén, wat voel ik mij vandaag oud? 21 worden, en het dan hebben over ‘bijna dertig’. Ga je schamen ja. Maar eerst genieten van taart en een glaasje ranja. Van harte gefeliciteerd Laura. Maak er een mooie, zonnige dag van en veel plezier met Manon in de 21+ club.

 8. Ja, ik weet nog dat ik 21 werd en dat ik nog helemaal niet wijs was en niets voorstelde (nu wel natuurlijk :-)). Hoe anders is dat tegenwoordig! Waar mensen op hun 21e al honderden fans hebben omdat ze zulke leuke blogs schrijven. :-)

  Hoe is het mogelijk dat je precies een mooie zonnige dag hebt uitgekozen om vandaag 21 te worden. Gefeliciteerd en nog vele mooie jaren gewenst!

 9. Gefeliciteerd! Ik heb alvast wat zon voor je geregeld ;) Oh en 21, beetje afronden en je komt op 20 uit. Zolang je afgerond 20 bent hoef je nog niet echt echt for real echt volwassen te zijn, haha :p

 10. Gefeliciteerd! Ik herken het nog heel goed, was ik nét een beetje gewend aan het feit dat ik geen tiener meer was, stond mijn eenentwintigste verjaardag alweer voor de deur… Maar troost je, voor mij is het alweer ruim een half jaar geleden en ik ben nog niet onder de druk van het volwassen-zijn bezweken ;)

 11. Ik voel me nog steeds geen 21. Eind januari was ik jarig.
  Maar goed, je bent zo oud zoals je je voelt he (en dat verschilt bij mij dan weer per dag).

  Een heel fijne verjaardag toegewenst!

 12. Gefeliciteerd! Als cadeautje: een reactie van iemand die hier al gezellig lang langs lurkt, maar je daarom niet een minder prettige dag toewenst :)

 13. Oh god, ik word volgend jaar alweer 25, dat is pas bijna 30! En ik kan je zeggen dat ik me niet veel ouder of wijzer voel dan toen ik 21 werd. De tijd gaat echt zo ontzettend snel, beangstigend gewoon! Maar laat ik niet te lang stil staan bij mijn leeftijd (vorig jaar kerst ontdekte ik een spierwitte haar, de horror). Gefeliciteerd met je 21ste verjaardag! Geniet ervan en heb een mooie dag! Enne als je op jezelf gaat wil ik wel een roomtour :P Superleuk, al die nieuwe dingen die je gaat doen!

 14. Gefeliciteerd! Wat een coole tijd om op geboren te worden :D. Ben door mijn nieuwe vriendje een beetje obsessed met rare tijdstippen. 12:34, 11:11, 03:33, etc. Ja. Maar nu vroeg ik me eigenlijk wel af waarom je je blogjes om 23:45 plaatst :P zomaar?

 15. Gefeliciteeeeerd! Als je bijna 22 bent, denk je: ‘eigenlijk is 21 best wel een mooi getal.’ Waar ga je die minor journalistiek eigenlijk volgen? Enne, goede fotobijschrift! Ik dacht heel even dat je er nog steeds zo bij loopt. .;)

  1. Dankje! En ja haha, ik heb het er vaak over dat ik er jonger uit zie, dus ik wil mensen niet in verwarring brengen! Ik ga het in Leiden doen, waar ik al studeer :)

 16. gefeliciteerd met het behalen van het 21ste levensjaar… en veel geluk in het 22e!

  Ok dat vind ik echt heel doods klinken, maar gefeliciteerd met je verjaardag. En 21 is niet bijna 30, dat duurt nog heel lang!

 17. broekkie!!!
  damn…. nu echt volwassen…

  en 21 is nog laaaaaaaaaaaaaang geen dertig…. hoor je.. nog lange niet.

  ohja en gefeliciteerd natuurlijk…..

 18. Ik voel me op een gekke manier verplicht om je te feliciteren :P Maar dat doe ik van harte hoor *huilt van blijdschap*
  21 in de buurt van 30, jaaaja… 21, dat was me een jaartje. Ach die goede oude tijd :P Maak er een mooi jaar van!

 19. Beetje laat (ik had je post al gelezen op mn mobiel, maar moest nog even een reactie achterlaten) maar bij deze:Gefeliciteerd. En 21 ís oud. Achttien is al oud, laat staan 21 dat is bijna dertig, bijna veertig, bijna zestig, bijna honderd, bijna…

 20. Met terugwerkende kracht van harte gefeliciteerd met je 21e verjaardag.
  The Big Three-O komt inderdaad om de hoek kijken, dus haast je en doe nu alles wat je niet laten kunt en schuif het allemaal af op jeugd-ontoerekeningsvatbaarheid ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.