Een nieuw programma op de radio: LalalaLaura

Soms mijmer ik een beetje over de toekomst. Misschien wil ik later toch liever fitnessinstructrice worden (weinig kans) of wiskundedocente (nul komma nul kans) in plaats van journaliste. Alles is mogelijk. Of ik word natuurlijk een dj bij de radio.

Ik zie het al voor me. Het is superhandig, want je kan gewoon in je pyjama er naar toe gaan, niemand die je ziet. Het enige wat ik in het vervolg zal moeten laten is grunten, want mijn stem is mijn instrument, maar dat deed ik toch al niet zoveel. Bovendien verdien je als radiodj (ik ga dan natuurlijk niet bij de plaatselijke radio, maar bij een grote zender zoals radio 2) wel aardig, geloof ik. Ja, ik zie het wel zitten.

Maar hoe zal mijn radioprogramma eruit zien, dat is natuurlijk de grote vraag. De naam is makkelijk: LalalaLaura. Lalala vanwege de liedjes. (Laura vanwege… moet ik dat nou echt uitleggen?) Want die ga ik veel draaien. Stiekem heb ik een hekel aan radiodj’s, want ik houd niet van gepraat op de radio. Tenzij het mijn eigen gepraat is. Wat voor liedjes ik draai? Oud en nieuw gemixt. Met oud bedoel ik geen muziek uit de jaren negentig, maar eerder de Beatles (want die worden veel te weinig gedraaid op de radio!). Met nieuw bedoel ik geen Rihanna, maar the Black Keys.

Ik zal geen stomme spelletjes doen. Ik weet niet of jullie wel eens naar radio 2 luisteren rond etenstijd (geloof ik). Dan heb je werkelijk het debielste spelletje ooit. Het heet de wasstraat en je speelt tegen iemand. Je moet de titel van het liedje raden. Eerst hoor je het geluid van de wasstraat als je auto gewassen wordt samen met een deel van een liedje.  Weet je het niet, dan komt er drogen en hoor je meer van het liedje. Zoals ze het zelf noemen: een muzikale poetsbeurt. Wat je kan winnen? Een autobikini (een hoes die over de achterkant van de spiegels gaat). Geweldige prijs voor een geweldig spelletje.

Goed, geen spelletjes dus. Wat wel? Literatuur en poëzie op een LEUKE manier bespreken, zodat het niet supersaai is. Optredens van bandjes. En natuurlijk interviews waarbij ik superslimme vragen stel. En plaatjes aanvragen mag altijd (of ik ze ook draai, is een tweede).

Ik zie het wel zitten. Iemand nog een radiodj nodig?

(Jullie zouden wel naar me luisteren. Toch? Toch…?)

48 gedachtes over “Een nieuw programma op de radio: LalalaLaura”

 1. Tuurlijk zou ik luisteren, persoonlijk heb ik niks met radio 2, maar je weet er vast iets leuks van te maken. Tijd voor een carriereswitch?
  Ik heb altijd al willen zingen. Niet dat ik dat durf, maar mocht het ooit zover komen dan ga je me promoten toch?

 2. Dat zou wel wat worden :’). Ik wil best naar je luisteren maar ik luister nooit naar de radio. Irriteer me aan de raclames haha, geef mij maar een mp3 en oortjes! :D En als je een radiodj word, zou een zender zónder reclame (en gesprekkwn die nergens op slaan) een tip zijn. :)

 3. jaa oude muziek en goede nieuwe muziek :D perfecte combi!
  En radio 2 is echt stom, allemaal stomme spelletejs in interviews en VEEEELS TE VEEL gepraat!
  Veronica is wel cool trouwens, allemaal oldies enzo, kan je keihard meebleren!! (oldies als in: jaren 60/70 en soms wel wat nieuwer maar dan ook rock achtig dus cool ;)

 4. Leuke foto van die oude radio, want zo eentje heb ik thuis staan. Ga straks eens kijken of het dezelfde is, djLaura. Wil je even voor mij iets draaien van Pearl Jam. Je mag zelf kiezen welk nummer.

 5. Hahaha, bij LalalaLaura moet ik toch een beetje denken aan L-L-L-Laura van Pittige Tijden. Geloof niet dat dat de juiste associatie is ;)

 6. Ik zou zeker weten naar je luisteren! (Al heb ik over het algemeen ook een hekel aan gepraat op de radio. Als jouw radioprogramma net zo word als je blog dan blijf ik zeker wel plakken.

 7. Lalala Laura, ha ha. Ik vind ‘m geweldig. – Ik vind dat alleen om te titel ze jou al moeten nemen. Of zorg dat je 40.000 vrienden op facebook krijgt, dan kan je je eigen omroep starten. :)

 8. Hopelijk komt de new age ook voorbij
  of ska..?
  Mag ik bij je komen zitten
  voor wat woordjes poëzie
  ——

  Schrijven op de maat

  Ik zit aan groenrijke oever
  van een bewegend stroompje
  en fluit het alfabet
  Het klinkt me goed
  in de oren
  dus toets ik het
  met mijn typerend machientje
  Ik pak een noot
  uit het hoge gras
  en kraak het
  met een steen
  die een gevallen blad
  uit de lucht
  wist te houden
  De smaak van beuk
  rimpelt mijn tong
  Mijn ogen zien
  de gefloten woorden
  nog net op de rug
  …als zij de bocht
  van de beek voorbij gaan
  Een vogel klinkt
  vanaf de overzijde
  zingt mijn lied
  al woordenloos
  op eigen wijs

 9. als je geen stomme spelletjes doet ben ik de eerste die de radio aanzet! De spelletjes op 3fm zijn nog wel grappig om naar te luisteren maar sommige radio zenders hebben DJ die echt een ramp zijn.

 10. haha erg leuk geschreven! Radio dj worden lijkt me wel erg vervelend op een gegeven moment, als je alle nummers al 1000x hebt beluisterd.

 11. Ik zie het je al helemaal doen! Inderdaad die rare spelletjes mogen ze wel weg halen. Aluwel ik dan de spellen van Q-music soms wel kan waarderen.

 12. De radio in je afbeelding staat in een iets andere versie op de zolder van mijn grootouders en hij werkt nog! Toen ik las dat je literatuur op een leuke manier zou willen bespreken op de radio, kwam direct deze aanrader bij me op: http://www.mixcloud.com/Bookers/ (ik hoop dat ik deze link hier mag plaatsen). Hierop vind je de uitzendingen van een Belgisch radioprogramma dat de link tussen boeken, kunst en muziek zoekt en bespreekt. Volgens mij vind je het wel interessant!

 13. Natuurlijk luisteren we naar je. Dat hebben we tijdens je geluidsfragmentje ook gedaan en dat klonk best goed. Als je geen stomme spelletjes doet, veel Beatles draait en het niet erg vindt dat ik meezing komt het helemaal goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.