Verschrikkelijke trend: vuilnisjassen


De kwaliteit van deze foto congrueert wel met de kwaliteit van deze jas (ja, ik gebruik expres het woord ‘congrueren’, zodat jullie denken dat ik heel slim ben, wat ook zo is natuurlijk).

U kent de uitspraak wel (dit gaat meestal over een topmodel): ‘Ja, zelfs een vuilniszak zou haar nog goed staan!’

Blijkbaar zijn er veel mensen die denken dat dit ook over hen gezegd kan worden en dat nemen ze nogal serieus. Het begon vorig jaar en ik hoopte dat het een snel voorbij vliegende trend zou zijn, maar ja: uggs en Marlies Dekkers-bh’s worden ook nog steeds gedragen, dus wat dacht ik wel niet?

Het zijn van die jassen zoals je hierboven ziet. Ze zijn net zo goedkoop als ze eruit zien, want dit heeft u er namelijk alleen maar voor nodig:

1. Een vuilniszak.
2. Watten.
3. Een konijn.

Je stopt de vuilniszak vol watten, drapeert je konijn over de hals en klaar is je jas.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik gebruik vuilniszakken om afval in te gooien. Die neiging krijg ik dan ook als ik mensen met zulke jassen zie rondlopen: ‘Hé wacht even, ik moet even mijn kauwgompje weggooien!’

Dus mensen, alsjeblieft, pas toch eens op met spreekwoorden en uitdrukkingen. Want dit is dus het gevolg: mensen die het serieus nemen. Luister naar mij: een vuilniszak is voor, het woord zegt het al, VUILNIS. En tenzij je jezelf als troep beschouwt, moet je hem dus niet als jas gebruiken.

Tot zover Laura’s gratis mode-advies. Graag gedaan.

61 Comments to “Verschrikkelijke trend: vuilnisjassen”

 1. Ja maar petjes (zo noem ik die mensen) moeten toch ook passende jassen bij hun rare andere kleding dragen!? Bovendien hoef je ze geen kauwgom te geven, dat hebben ze meestal al :P *verstopt z’n jas in de tussentijd*

 2. Je ziet ze inderdaad overal. Bij sommige vind ik ze niet eens zo slecht staan. Zitten soms wel leuke tussen. Maar over het algemeen, ben ik het helemaal met je eens!

 3. Ik vind ze ook vreselijk. Wat ik trouwens gehoord heb is dat veel van die jassen verkocht worden met de mededeling dat het nepbont is terwijl het achteraf toch echt bont blijkt te zijn. Dat vind ik helemaal schandalig…

 4. Die jassen zijn echt vreselijk haha! Het lijkt ook soms wel of ze licht geven in het donker door dat reflecterende.. bah!

 5. Als al die mensen nou een écht konijn bij hun vuilniszak hadden was het nog leuk geweest. (als ze dat konijn nou aan mij zouden doneren, voor schattigheid en gezelligheid)

 6. Hij glimt nog erger dan een vuilniszak!

 7. Als ik je zeg dat deze trend mij niet eens is opgevallen, dan leef ik zeker onder een steen he?

 8. Ieeh, ik vind ze ook ontzettend lelijk, zulke jassen!

 9. Op een dag wordt het cult, mark my words (en nee, ik heb niet zo’n jas aan de kapstok hangen)..

 10. Nope, inderdaad geen mooie jassen :P

 11. Ja, ik snap je commentaar, maar ik heb er dus een. Een die niet zo glimt, waar ik direct het bontje van af heb gehaald en waarin ik er, al zeg ik het zelf, niet uitzie als een michelinvrouwtje. Want heerlijk warm is het wel! Maar let wel: ik heb nog 2 (winter) jassen. En deze vuilniszak jas was zo ontzettend afgeprijsd dat ik hem eigenlijk ook niet kon laten liggen.

 12. Je laat mensen nu geen keus meer. Ik heb de mijne net maar in een echte vuilniszak gestopt. ;-)

 13. Wat een grappig toeval, ik ben gisteren naar een winterjas gaan zoeken en kwam echt bijna enkel van deze jassen tegen. Ik heb nog steeds geen winterjas *zucht*

 14. Hehe, eindelijk iemand die het met me eens is..

 15. Oh ja zooooo lelijk. Ben ook echt maanden bezig geweest een leuke winterjas te vinden. Eindelijk afgelopen weekend gevonden (zie week 40 blog) :)

 16. Wat een vreselijk lelijke tuig-jassen. Getuige de beelden waren die ook in Haren erg populair.

 17. Ik zou ook nooit zo’n jas kopen! Maar soms staat het wel leuk bij anderen moet ik eerlijk toegeven :-)

 18. Nou ze zijn igg beter dan blauwe trenchcoats met riemen! :P

 19. Die dingen doen pijn aan mijn ogen, dat meen ik echt. Ik ken ook mensen die het dan goed praten door te zeggen: “Het voelt alsof je de hele dag in een slaapzak loopt.”

  Als ik in een slaapzak loop(?) ziet dat er ook niet uit. Dus dat maakt het dan eigenlijk dubbel zo erg.

 20. Haha! Leuk stuk!
  Mij zul je daar ook echt niet in vinden. Past niet echt bij me haar, zo’n vuilniszak.

 21. Het ergste aan deze jassen is dat je mensen ook hoort lopen… het kraakt aan alle kanten. Het lijkt me ook niet lekker om er een te dragen, volgens mij zweet je er compleet uit.

 22. Laura ik vind het echt lullig dat je mijn jas gewoon afkraakt op je blog.

 23. Ik heb er ook één.

  Maar dan niet glimmend en met de naam donsjas. En zonder bontrandje aan de capuchon. Überhaupt zonder capuchon.

  Ik moet wel toegeven dat ik die jas alleen maar draag als het HEEL koud is.

 24. Mee eens. Iemand die ik ken heeft daadwerkelijk een vuilniszak aangetrokken en zijn kat in zijn nek gelegd. Uniek fotomoment :-)

 25. Ik vind die jassen ook vreselijk. Hihi, ik moet altijd denken aan Walibi Halloween als ik zo’n jas zie. Vorig jaar stond er bij één van de spookhuizen, in de wachtrij, een poppenkast met daarin Chuckie. Die maakte elke keer mensen met zo’n jas belachelijk. “Ach, ik zie dat je konijn is overleden! Of heb je voor het eerst je k** geschoren?” Hij is best grof af en toe, maar het was wel lachen.

 26. Ik moet je toch teleurstellen, want het vuilniszakken model is wel heel erg hip (vormloos en recht)

 27. Haha, vorig jaar winter heb ik een hele saaie werkdag winterjassen lopen spotten, en de lelijkste waren de Nickelsonvuilniszakjassen, die overigens voor 80% gedragen werden door jongens die ik als ‘arrogant’ zou bestempelen (sorry, maar die liepen daar die dag nu eenmaal dus dat kan ik zelf wel generaliseren); vréééselijk!!

 28. Haha, wat heb je dat toch weer geweldig geschreven! Ik ben het helemaal met je eens.

 29. Inderdaad vreselijke lelijke jassen..

  P.s je beautyblog begint goede vormen aan te nemen ;)

  Liefs!!

 30. Whaha, ik moest zo lachen toen ik je lijstje met benodigdheden las :). Ik ben het met je eens, vind het ook geen mooie jas!

 31. Ook niet echt mijn ding, maar ach ieder zn eigen smaak

 32. Ik heb een echte KOMO-vuilniszak. En ik ben er trots op! ;)

 33. Ik schrik er elke keer weer van.

 34. Ik vind dit soort jassen ook echt niet mooi en ik zie veel mensen ermee lopen, maar ik vind het ook eigenlijk nooit echt mooi staan…

 35. Oh, die jassen zijn echt superlelijk. Ik snap niet dat mensen daar voor willen betalen.

 36. Ik gooi altijd mijn afval naar ze. Dat vinden ze niet leuk :(

 37. Me neither like. Getailleerd, dat is toch niet zo veel gevraagd van een vrouw?

 38. Je zult er mij niet in zien lopen !
  Beloofd is beloofd.

 39. Verschrikkelijk. Stel nou dat er brand uit breekt, dan smelt zo’n vuilniszak helemaal aan je lichaam vast.

 40. uggs omg die zijn net zo vreselijk als deze jassen !

  X

 41. Haha, grappig blogje! En ook ik vind die glimmend vuilniszakjasjes niet mooi. Maar wel lastig hoor, toen ik een nieuwe winterjas zocht voor mijn twee zoontjes. Het lijkt wel alsof glimmende vuilniszakken de enige zijn die ze nog verkopen…

 42. Volgens mij heb ik iets gemist….. waar is mijn zonnebril!! Prachtig blogje, ik loop nog in de jas van vorig jaar maar zo te zien kan ik me een shopdag voor een nieuwe wel besparen;-) Zeer grappig deze blog, en de reacties maken het helemaal compleet;-)

 43. hahahah ja ze zijn zooooo lelijk!

 44. Haha, geniaal, volledig mee eens! Mijn mama wou me zo een jas aansmeren, gelukkig was ik het woord ‘NEE!’ niet vergeten! :)

 45. Inderdaad, een verschrikkelijke trend!

 46. Ik houd er ook niet van, ook niet van bontkragen, UGGs, panterprint ect. Nu zijn er mensen die ik graag mag die ervan houden en word ik helaas wel is geassocieerd met dit soort mensen, en dan niet qua kleding, maar ze denken dus daadwerkelijk dat ik ook ordinair ben, beetje jammer! :O

 47. er komen nu allemaal hele gemene comments in m’n hoofd op, iets over vuilnis in die jassen enzo ;) Maar die dingen zijn ZO lelijk! Je hoort ze ook kraken enzo….brrr

 48. Ik vind zo’n ‘lakjas’ erg sexy als die door het juiste meisje wordt gedragen, k zou erg graga eens een miesje willen kussen met zo’n jas aan :) loll

Leave a Reply